WinApi - program na navrh el. obvodu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WinApi - program na navrh el. obvodu – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinApi - program na navrh el. obvodu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

klinki0
Návštěvník
18. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravim zrovna se ucim C++ (ted uz spis WinApi) a chtel bych si udelat jednoduchy (no az tak jednoduchy to asi nebude :-) ) programek na navrh elektronickych obvodu. (neco podobneho jako je toto:
http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_a_domacnost/CAD-a-technika/circuits-2007/ )
Bohuzel je mi tam par veci nejasnych - napr. jak udelat to "kreslici platno" atd..
WinApi sem se ucil ze serialu na builder.cz ale ten uz asi skoncil (posledni dil ma docela stare datum)
Nevite nekdo o nejakem novem serialu o WinApi ? Pokud mozno neco podrobnejsiho - muze byt klidne i tistena kniha (nebo e-book)
Popr. jake API byste mi doporucili na tento druh aplikace?
(nevyzaduji multiplatformnost)
P.S: Delam to ve Visual studiu 2008 Professional

Predem dekuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Tomas_Dejmek
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
19. 4. 2008   #2
-
0
-

Ve Win32 bych to dělal taky. Graficky na to bohatě stačí knihovna GDI z Win32.
Můžu ti doporučit knihy od autora těch článků z builderu (Radek Chalupa).
1001 tipů a triků pro Visual C++ - http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00637170
ta kniha je plná zajímavých věcí, občas jsem čučel co se tam dá najít.

Pak napsal ještě přímo o GDI+.
Programování v GDI+ v příkladech - http://shop.ben.cz/cz/112852-programovani-v-gdi-v-prikladech.aspx
tu jsem teda něčetl ale koukal jsem na ty příklady, vypadaly dobře.
* *
Jinak to co chceš udělat je aplikace, která trochu vyžaduje udžet si přehled ve větším množství algoritmů, doporučuji využívat OOP. Tohle je zase něco co si člověk nemusí odést z toho serialu, osobně jsem četl toto: http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/naucte-se-programovat-pocitacove-hry-za-24-hodin/ je to trochu z jinýho kotliku, ale osobně mě to hodně pomohlo i v tom jak si předem aplikaci navrhnout, efektivně využít Win32 atd.. Kombinace tohoto a první zmíněné knihy, otevírá široké možnosti začátečníkovi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
klinki0
Návštěvník
19. 4. 2008   #3
-
0
-

Dik za tipy na knizky urcite na to mrknu...
OOP mam docela rad :-) Sice se ho stale ucim, ale prijde mi to mnohonasobne efektivnejsi nez proceduralni programovani (teda aspon na ty blbustky co sem zatim programoval :D )

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý