Flash pár otázek – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Flash pár otázek – Flash – Fórum – Programujte.comFlash pár otázek – Flash – Fórum – Programujte.com

 

milanmichal0
Stálý člen
19. 4. 2008   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat na pár otázek ohledně flash .
1.neznáte nějakej dobrej editor kerej je specializovanej přímo na psaní her ve flash?
2.neznáte nějakou celkovou stránku která se zabýva flash programováním a je tam pár rad tutoriálu a ukázek ?
3.má cenu se učit flash ? ( myslím tím jestli to bude výhodné i v budoucnu )

Pak mám ještě jednu prosbu a tu trochu rozeberu :
Protože si chci zvolit jazyk kterýmu se budu do budoucna věnovat ( vytvářením her programý stránek atd ... ) tak bych se ho chtěl naučit pořádně a co nejdříve . Proto vás chci poprosit a zeptat se jestli by se tu nenašel nějakej učitel stačil by mě klidně i začátečník který mi o tom něco řekne a na kterýho se ještě můžu dál na něco ptát , popřípadě by mě mohl i učit . Našla by se pak určitě nějaká odměna . Formou peněz nebo odpracováním ( To už záleží na vás ) . Pokud by měl někdo zájem napište mi na email: milanmich@seznam.cz nebo na icq: 243-863-909 ( pokud máte oboje raději zvolte icq , je lepší na pokec a na domlouvání ) .

Pokud budete vědět odpověď na některou z těhle otázek nabyšte odpověď ve formě 1. a text . pokud budete mýt zájem stát se mým učiitelem napište na jeden z uvedených kontaktů ;-) . Děkuji za pochopení .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Santas0
Věrný člen
19. 4. 2008   #2
-
0
-

tak, ak sa nemylim
1. neexistuje
2. je dost vela knih kde sa robia priamo hry vo flashi
3. myslim, ze ano

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Tocimanko0
Grafoman
19. 4. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
milanmichal0
Stálý člen
19. 4. 2008   #4
-
0
-

Děkuji oboum , a dá se ve fůash udělat i větší hra ? Ještě se chci zeptat co je ten problém SEO

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Orcslayer0
Stálý člen
19. 4. 2008   #5
-
0
-

To milanmichal : SEO je optimalizace pro vyhledávače a vyhledávače nemohou číst a procházet flash. U hry by to ale tak nemuselo vadit, protože hra samotná nemusí obsahovat relevantní informace, které by vyhledávač měl číst.

Jinak přidávám tento odkaz: http://www.havrlant.net/flash/

Sám jsem z něj ještě nestudoval, každopádně možná se bude hodit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Tocimanko0
Grafoman
19. 4. 2008   #6
-
0
-

milanmichal napsal: Ještě se chci zeptat co je ten problém SEO


Napríklad keď máš všetko vo flashi vrátane textu, tak to crawlery nevedia zaindexovať, lebo to berú ako obrázok.. Také stránky (nech sú akokoľvek super a efektné) sa potom často ocitajú na posledných priečkach vyhľadávačov (pokiaľ si samozrejme nezaplatia napr. googlu)

EDIT: Neskoro :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
milanmichal0
Stálý člen
19. 4. 2008   #7
-
0
-

Aha děkuji . A v jazice flash se musí dělat grafika speciálně pomocí určených bodů a barev nebo se tam dá nějak vložit obrázek třeba z malování ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
19. 4. 2008   #8
-
0
-

To milanmichal : da se tam vlozit i obrazek rastrovy, ale kvalita je pak o dost horsi nez obrazek ktery namalujes ve flashi - vektorovy...a uz vubec nemluvim o narustu velikosti celeho projektu....

takze rastrovou grafikou setri a pouzivej ji s rozvahou pouze na nektere casti (pozadi)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
19. 4. 2008   #9
-
0
-

Aha já myslel že je to ja kv pythonu že se tam nastaví body a ono se to dá nakreslit ta kto potom jo dík . No a je na flas hry fhodnej program Macromedi flash já ho tu mám plnou verzy ale nevým jestl ito něčemu nevadí všude sliším že je nejlepší flash player

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Santas0
Věrný člen
19. 4. 2008   #10
-
0
-

milanmichal mas v tom pekny zmetok
vo flash playeri len prehravas swf-cka, v "macromedia flash" (neviem ako by som to presne nazval inak) "vytvaras" tie swf
a macromediu uz kupilo adobe;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
milanmichal0
Stálý člen
19. 4. 2008   #11
-
0
-

Aha a neexistuje program kde bych mohl psát flash a pak je tam i spouštěl ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
19. 4. 2008   #12
-
0
-

To milanmichal : asi to stale nechapes...

Flash se "nepise" vyjma scriptu psane v jazyku ActionScript, ale kresli tak jako v jinem grafickem editoru....mas pracovni plochu o XxX pixelu kde pomoci pridanych nastroju (tuzka, stetec,...) kreslis objekty...animace se delaji pomerne snadno diky casove ose ktera se sklada ze snimku....

pokud stale netusis o co jde doporucuji ti precist nejake tutorialy a rovnou si to zkouset v programu - muzes si stahnout trial verzi http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/animace/flash/?g[hledano]=flash&g[oz]=8&g[up]=Professional

to co nakonec vytvoris je potreba "vyexportovat" do spustitelne podoby - bud .exe nebo .swf....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Earl Cash0
Věrný člen
19. 4. 2008   #13
-
0
-

hmm odkaz se pokalel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
20. 4. 2008   #14
-
0
-

No to s tou grafikou už docela chápu ale potřebuji znát nějakej vhodnej editor nebo program na psaní flash jazyka , protože jsem si obědnal knihu a budu se ho učit , a proto bych chtěl znát název programu kterej je na to vhodnej a v ketým si hned můžu ověřit jestli to co jsem naprogramoval funguje ( To formou spuštění napsané části )

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Santas0
Věrný člen
20. 4. 2008   #15
-
0
-

ziadny iny ako ten vyssie spominany neexistuje!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Earl Cash0
Věrný člen
20. 4. 2008   #16
-
0
-

To Santas : to neni uplne pravda....existuje i nejake freeware/sharware alternativa....bohuzel si nemuzu vzpomenout na nazev ale nekde bych mel mit instalacni CD (dostal jsem ho k casopisu)....nicmene pochybuju ze dosahuje kvalit Adobe Flash...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
21. 4. 2008   #17
-
0
-

zdravim,
1)editorov je niekolko, zavisi od toho co chces robit... myslim ze existuje swif a urcite este dake, neviem vsak teraz presne nazvy...
2)najlepsim zdrojom je asi samotny adobe...
3)flash sa oplati ucit urcite, ale skor as3 a framework AIR

a co sa grafiky tyka, rozhodne je najlepsie pouzit ci uz vytvaranu priamo vo flashi (ci uz "napisanu" alebo nakreslenu) alebo inu vektorovu grafiku

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Bengo0
Stálý člen
21. 4. 2008   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #19
-
0
-

Já jsem začal programovat v Turbo Delphi ale nejsem ještě scela rozhodnut , jen už mám vše co je na to potřeba a už i něco v delphi umím a tak nevýkm jestli s flash začnu ;-) ale díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #20
-
0
-

Takže asi skusím falsh . jen tak na skoušku . Ale potřebuji někoho , kdo mi řekne kde a jak to mám stáhnout a jak správně nainstalovat potřeboval bych někoho kdo v tom aspoň rok dělá , jen na úvod do programu . Kdyby tu někdo byl písněte mě se mnebo an icq: 243-863-909

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
26. 4. 2008   #21
-
0
-

To milanmichal : uvod do flashe najdes na internetu - pochybuju ze se nekomu bude chtit ti delat "ucitele"....proto hledej, cti a zkousej, to jedine ti poradim...zde je dobra stranka se zaklady a nekolika cvicnymi priklady: http://flash.jakpsatweb.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #22
-
0
-

Ok a nevýš kde si mám sehnat ten MX flash player ? Stačilo by jen demo . Já jsem si to stáhl na stahuj . cz ale tam sem si ani nemohl vybrat cestu instalace prostě se to sam onainstalovalo a teď něvým kde to má mnemůžu to najít :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
26. 4. 2008   #23
-
0
-

tusim ze defaultne se vsechno instaluje do "C:\Program Files\" - tam se podivej po slozce Flash MX nebo Adobe...

Ok a nevýš kde si mám sehnat ten MX flash player ?


uh...myslim ze jsi si mel stahnout Flash 8 nebo Flash MX (ne player)....link jsem daval uz vyse...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #24
-
0
-

Aha :D s tím klukem na výpomoc jsem nemyslel přímo učitele ale kdyby mě něco psalo chibu a neuměl jsem to vyřešit nebo jsem se na něco potřeboval zeptat tak napíšu jemu abych tu nemusel zbytečně dělat téma .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
26. 4. 2008   #25
-
0
-

To milanmichal : od toho tu jsou tutorialy a knihy....zakladani vlaken na forech je uplne to posledni, co by jsi mel udelat pri hledani odpovedi....pochybuju, ze se ti nekdo nabidne a bude ti pomahat s resenim problemu, kterych IMHO bude ze zacatku pozehnane...

pokud jsi se jeste neseznamil s googlem, prave ted je ten spravny cas www.google.com... zna odpovedi na vsechna tva trapeni :)) (neber me vazne)

kazdopadne Good Luck ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #26
-
0
-

J google znám . Ale i tak je lepší mýt poruce tím myslím na icq někoho kdo v tom umí a rozumý banalitám a vyřeší je hned . Je to rozhodně lepší než abych ji řešil třeba den nebo hledal hodiny na google . Ale teď jsem si našel docela dobrý videa kde se zabývají animacema . Až se to naučím budu se učit samotnej jazyk flash.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #27
-
0
-

Super z toho videa jsem se toho trochu naučil a sám podle ničeho jsem stvořil hru mačkej tady máte link na download: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/20319/Hra_Mackej.swf_3.16KB.html Docela trapné ale berte ohledy na to že je to moje první hra . Učil jsem se asi půl hoďky a pak jsem tohle stvořil ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
26. 4. 2008   #28
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
27. 4. 2008   #29
-
0
-

Tak co na ni říkáte :D , na mou prvotinu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
27. 4. 2008   #30
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
milanmichal0
Stálý člen
28. 4. 2008   #31
-
0
-

Tocimanko napsal:

milanmichal napsal:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/84217/Hra_Mackej.swf_3KB.html tady sry za ty 3 posty ;-)


Na to je tu funkcia EDIT, ak si si ju ešte nevšimol.

V tej "hre" mi inak chýba možnosť znovu spustiť preblikávanie odznova... Inak je to k ničomu a pekná blbosť :D Moje povzbudzovanie neber vážne..

No na restar stačí pouhá aktualizace stránky . A je to moje první hra učil jsem se ve flashy necelé půl hodiny a už jsem udělal tohle a to je docela dobrej výkon . Ale celkově je ta hra opravdu na dvě věci . Použil jsem na ni jenom příkaz stop() :D a to bylo z flashe vše jinak jen pomocí animace a obrýzků :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pár otázek na pohovor... — založil xJakubS

Pár otázek ohledně testování — založil Facedown

Několik otázek.. — založil General

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý