Zkompilovat *.h *.cpp *cpp dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zkompilovat  *.h *.cpp *cpp dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.comZkompilovat *.h *.cpp *cpp dohromady – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

9. 7. 2006   #1
-
0
-

Hi all

V c/c++ jsme docela lama a dlouho jsme "neprogramoval" Tak jsme oprasil sve znalosti a zjistil jsme ze bida to zas neni (pointry a link-list + funkce jsem jeste zvladl takze to jde:))
No kazdopadne jsme si pujicl ucebnice ze se podivam na taje trid lec ouvej U druhe lekce pisou "zkompilujte oba cpp dohromady" lec to nevim jak v dev c++ ani ve vc++ udelat:((

GradeBook.h

//gradebook.h
#include <string>
using std::string;

class GradeBook {
public:
GradeBook( string );
void setCourseName( string );
string getCourseName();
void displayMessage();
private:
string courseName;
};

------------------------------------

//GradeBook.cpp
#include <iostream>
using std::cout;
using std::endl;

#include "GradeBook.h"

GradeBook::GradeBook( string name )
{
setCourseName( name );
}

void GradeBook::setCourseName( string name )
{
courseName = name;
}

string GradeBook::getCourseName()
{
return courseName; // return object's courseName
}

void GradeBook::displayMessage()
{
cout << "Welcome to the grade book for\n" << getCourseName() << "!" << endl;
}


-----------------------------------

//main.cppp
#include <iostream>
using std::cout;
using std::endl;

#include "GradeBook.h"

int main() {
GradeBook myGradeBook ("IT");

cout << "GradeBook1: " << myGradeBook.getCourseName() << endl ;

system("pause");
return 0;
}

------------------------------------------

Pisou tam: Gradebook.cpp a .h zkompilujte a zlinkujte dohromady
Nemam proste sajn jak to udealt:(

Dekuji za jakoukoliv radu - na internetu jsem hledal a nic



Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lama
Adam Streck0
Stálý člen
9. 7. 2006   #2
-
0
-

Rogger napsal:
Gradebook.cpp a .h zkompilujte a zlinkujte dohromady


Ehh - to tam máš - jakmile vložíš do cpp souboru header tímto způsobem: #include "myheader.h", tak se linkuje automaticky.
Ale ty jsi spíš chtěl vědět, jak zkompilovat oba cpp soubory, takže:
V dev-cpp vytvoříš nový (prázdný) projekt a v projekt exploreru k němu přidáš oba dva soubory.
A v MVC++ ... je to úplně stejné.
A následně jen build & run / compile & start.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
9. 7. 2006   #3
-
0
-

Spatne jsem se vyjadril Myslel jsme ty dva cpp:) A pres prazdnej project me to nenapadlo
Mockrat dekuji Funguje:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lama
15. 7. 2006   #4
-
0
-

Oki v Dev pohoda a učení mi jde jak po másle
Jen jsem ted na chvili chtel zkusti VC++ ale koukam ze tam nevidim blank project takze nevim co z tech 10 moznosti mam zkuist:)
Rada? Děkuji moc:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lama
some_one0
Návštěvník
15. 7. 2006   #5
-
0
-

Která verze VC ? ale určitě něco jako Blank Solution (ale to není ono)
nejlíp pro začátek najít něěco jako Win 32 Console Project.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 7. 2006   #6
-
0
-

Verze 6 Mas pravdu dik....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lama
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

EXE to CPP — založil Bengo

Problém DX a Cpp — založil Scrash

Cpp a wokna — založil .

Exe to cpp — založil noname

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý