Problém z include. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém z include. – PHP – Fórum – Programujte.comProblém z include. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
w3q0
Věrný člen
19. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahojte, chcel by som includnuť súbor core.php ktorý sa nachádza

../hra/
. Súbor v ktorom sa snažím includnuť core sa nachádza v
../hra/local/sk/index.php


Kód ma následovný:
<?php


//Includnutie súboru index_locale.php a core.php
include "../hra/core.php";
include "index_locale.php";

$locale[0] = "Vitajte";
$locale[1] = "The Gangsta Life";
$locale[2] = "Pripoj sa ku komunite a ukáž svoje prednosti.";
$locale[3] = "Domov";
$locale[4] = "Registrácia";
$locale[5] = "Štatistiky";
?>


A hádže to takúto chybu:

Warning: include(../hra/core.php) [function.include.html]: failed to open stream: No such file or directory in C:\w3q\PHPWebServer\http_docs\hra\local\sk\index.php on line 4

Warning: include() [function.include.html]: Failed opening '../hra/core.php' for inclusion (include_path='.;C:/w3q/PHPWebServer/php5/include') in C:\w3q\PHPWebServer\http_docs\hra\local\sk\index.php on line 4

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
19. 4. 2008   #2
-
0
-

Hm, asi to celé blbě chápeš. Podle mě bys měl includovat:

include "../../core.php";

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
w3q0
Věrný člen
19. 4. 2008   #3
-
0
-

To hrach : OK diky, zdá sa mi že som to tak mal, no nič, ide to, ale nevieš prečo mi to hádže chybu v core.php

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in C:\w3q\PHPWebServer\http_docs\hra\core.php on line 26

riadok 25 v core.php:
$game_root = "../hra";
riadok 26:
$images = "$game_root/images";
. Nechápem, ja tam chybu nevidím

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
20. 4. 2008   #4
-
0
-

Vie mi niekto pomôcť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
netman920
Super člen
20. 4. 2008   #5
-
0
-

To w3q :

$images = "$game_root/images";


mal by si tam mat:
$images = "".$game_root."/images";

neoverené ale malo by to ísť
myslim ze tie prve uvodzovky by tak nemuseli byt ale

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
insider0
Věrný člen
20. 4. 2008   #6
-
0
-

To netman92 : k cemu tam jsou ty prazdne uvozovky("".)? To uz se muzou rovnou vynechat ...

$images = $game_root."/images";

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
netman920
Super člen
20. 4. 2008   #7
-
0
-

insider napsal:
To netman92 : k cemu tam jsou ty prazdne uvozovky("".)? To uz se muzou rovnou vynechat ...

$images = $game_root."/images";


ja som tam napisal ze ich tam netreba :-D
staci citat ale islo by to aj tak aj tak :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #8
-
0
-

A teraz mi to zase hádže



Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in C:\w3q\PHPWebServer\http_docs\hra\core.php on line 23


riadok 23:
$config = $game_root"/config";

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
don_Dominique0
Super člen
24. 4. 2008   #9
-
0
-

To w3q :
Chybí ti tam ta tečka mezi promenou a stringem ;)

$config = $game_root."/config";

i když nechápu proč ti nefunguje toto:
$config = "$game_root/config";

mě to chodí bez problemu ;) možná jiným nastavením php.ini ale fakt nevim ... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #10
-
0
-

Hmm, a keď som tam dal bodku tak:

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in C:\w3q\PHPWebServer\http_docs\hra\core.php on line 26

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
don_Dominique0
Super člen
24. 4. 2008   #11
-
0
-

To w3q : Mno pokud si ten kod upravil jen tou tečkou tak už není problém tady protože to byl řádek 23, ted je problem na řádku 26 .... to ovšem platí jen jestli si ten zdroják jinak neupravoval ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #12
-
0
-

Problém je vlastne všade, pretože ak zmažem ten riadok 26 tak to hodí chybu na 27 kde je podobná premenná, len je tam cesta ku konfigu. Už fakt neviem čo s tým.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
netman920
Super člen
24. 4. 2008   #13
-
0
-

To w3q :
asi niekde namás na konci bodkociarku

;

:smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
don_Dominique0
Super člen
24. 4. 2008   #14
-
0
-

To w3q : tak sem hoď celej kod !

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #15
-
0
-

Trápny kód, ale to iba tak z nudy :D

//User Config

$ranks = array("Správca" , "Admin" , "Moderátor" , "Elite" , "Užívateľ" , "Neregistrovaný");
$user = mysql_query("SELECT * from users by id");


//Deklarácia základných premenných
$game_root = "../hra";
$config = $game_root."/config";
$scripts = $game_root."/scripts";
$locale = $game_root."/locale"
$image = $game_root."/images";
$css = $game_root."/css";
$js = $game_root."/js";
$items = $game_root."/items";
$classes = $game_root."/classes";
$races = $game_root."/races";

//Funkcia na pripojenie k db.

function db_connect()
{

global $db_server,$db_user,$db_pass;

$db_connection = mysql_connect($db_server, $db_user, $db_pass);

mysql_select_db("game");

if(!isset($db_connection))
{
echo mysql_error($db_connection);
}

}

//Funkcia na otestovanie práv užívateľa

function user_privilegies()
{

global $ranks,$user;


if($user['prava'] == $ranks[0])
{
$admin = true;
echo "Máte hodnosť Správca.";
}

else if($user['prava'] == $ranks[1])
{
$admin = true;
echo "Máte hodnosť Admin.";
}

else if($user['prava'] == $ranks[2])
{
$admin = true;
echo "Máte hodnosť Moderátor.";
}

else if($user['prava'] == $ranks[3])
{
$admin = false;
echo "Máte hodnosť Elite.";
}

else if($user['prava'] == $ranks[4])
{
$admin = false;
echo "Máte hodnosť Užívateľ.";
}

else
{
$admin = false;
echo "Nieste registrovaný.";
}
}


//Funkcia na overenie, či je user adminom.

function test_admin_privilegies()
{

global $admin;

if($admin == true)
{
echo "Ste adminom.";
}


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
don_Dominique0
Super člen
24. 4. 2008   #16
-
0
-

To w3q : Hned na 3 řádku máš dotaz do DB do který nevidim žádný napojení jenom fci pro napojení do DB.
Nevim jestli je to záměr ale u fcí typu db_connect bych nepoužíval globálních proměnejch ale název serveru atd ... bych predával jako parametrx fce. Místo šílených if .... elseif ... konstrukcí by ses měl naučit používat switch ;)

if($admin==true) 

// jednoduší zápis je
if($admin)

pak
 if(!isset($db_connection))

// o5 stačí jen
if(!$db_connection)


Mno to sou věci kterejch sem si všim na první pohled ... du zkoumat dál kde je chyba ;)

EDIT: ted sem si všiml toho SQL dotazu ... už sem hodně dlouho SQL nedělal ale zdá se mi nějakej pochybnej
já bych ho udělal asi takhle:
$user=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = $id LIMIT 1");

samozřejmě že pred títo dotazem musíš ještě otestovat proměnou $id kvuli SQL-injection !
a za druhé potom používáš $user['prava'] ... proto musíš vložit ještě tohle:
 $user=mysql_fetch_array($user);
třeba na řádek 4 ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #17
-
0
-

To všetko viem, vravím, že to je iba taký kód oničom. Ale nemám pocit, že to sú práve tie veci kvôli ktorým to nejde. Ale skúsim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
24. 4. 2008   #18
-
0
-

Ide o to že mne to hádže chybovú hlášku súvisiacu z tou premennou. A nie tieto nepodarky kódy o ktorých veľmi dobre viem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
24. 4. 2008   #19
-
0
-

Řádek 10. chybí středník :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
24. 4. 2008   #20
-
0
-



$locale = $game_root."/locale"


Chybí ti středník

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
24. 4. 2008   #21
-
0
-

To Nefaritus : tss :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
netman920
Super člen
24. 4. 2008   #22
-
0
-

To survik1 : To survik1 : To Nefaritus :

ved som to písal :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
w3q0
Věrný člen
25. 4. 2008   #23
-
0
-

Bože, som ja ale ****. Ďakujem všetkým za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Problem s INCLUDE — založil Dominik Franěk

Problém s include — založil killermax

Problém z include — založil bububu

Problém s #include "FTCSPI.h" — založil hlucheucho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý