Potřebuji script PHP který smaže každý záznam z databáze který je starší než 30 dní. pro sloupec datum používám datový typ timestamp. Děkuji. spěchá!
Fórum › PHP
PHP - třicetidenní promazávání...
zdravim,
delete from tabulka where datum < (NOW() - INTERVAL 30 DAY)
doufam, ze jsem to napsal spravne :)
ted si nejak nevim rady s tim co jsi mi poslal.. mam to zadat do scriptu kde se zobrazuji nebo pridavaji prispevky?? mam formular ktery s prispevkem odeslu scriptu, ten vlozi data do tabulky a vrati me zpet na stranku kde jsem zadal data do formu a zaroven je tam i zobrazi...
tak otazkou je, kde je chces mazat, je to sql prikaz, takze ho pouzij klidne pred vypisem prispevku, cimz smaznes ty stare a ve vypise se uz neobjevi
Prípadne si zisti, kedy si naposledy prečistil db a vykonávaj čistenie v nejakých časových intervaloch.. Alebo niektoré hostingy poskytujú CRONa, čo je automatické spúšťanie skriptov v určený čas. Pri výpise príspevku sa mi to zdá vážne zbytočné, keďže sú to sekundy vykonávania skriptu navyše... Snaž sa šetriť a optimalizovať kvôli rýchlosti...
psenik
Mimochodem, to těch záznamů budeš mít tolik, že je musíš každých 30 dnů mazat? Nebylo by jednodušší prostě vždycky vybírat záznamy mladší 30-ti dnů?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Přenos proměnných z PHP stránky do dvou jiných PHP stránek současně — založil remmidemmi
PHP pre velke projekty, alebo ako na PHP profesionalne ? #2 — založil Smokie
PHP pre velke projekty, alebo ako na PHP profesionalne ? — založil greppi
Nette ako najlepší PHP framework? Alebo čisté PHP? — založil stif
Moderátoři diskuze