PHP - třicetidenní promazávání... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - třicetidenní promazávání... – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - třicetidenní promazávání... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
20. 4. 2008   #1
-
0
-

Potřebuji script PHP který smaže každý záznam z databáze který je starší než 30 dní. pro sloupec datum používám datový typ timestamp. Děkuji. spěchá!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
insider0
Věrný člen
20. 4. 2008   #2
-
0
-

zdravim,

delete from tabulka where datum < (NOW() - INTERVAL 30 DAY)


doufam, ze jsem to napsal spravne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
psenik0
Návštěvník
20. 4. 2008   #3
-
0
-

ted si nejak nevim rady s tim co jsi mi poslal.. mam to zadat do scriptu kde se zobrazuji nebo pridavaji prispevky?? mam formular ktery s prispevkem odeslu scriptu, ten vlozi data do tabulky a vrati me zpet na stranku kde jsem zadal data do formu a zaroven je tam i zobrazi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
insider0
Věrný člen
20. 4. 2008   #4
-
0
-

tak otazkou je, kde je chces mazat, je to sql prikaz, takze ho pouzij klidne pred vypisem prispevku, cimz smaznes ty stare a ve vypise se uz neobjevi

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Tocimanko0
Grafoman
20. 4. 2008   #5
-
0
-

...a na vykonanie tohto sql kódu použi f-ciu mysql_query() ... A trochu snahy chlape :) Nič v tvare "napíšte mi skript ... súrne!!!" ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
psenik0
Návštěvník
20. 4. 2008   #6
-
0
-

jj, dik ja se snazim ale jeste premyslim zda je vhodne to pouzivat pri kazdem otevreni vypisu prispevku... aby to nebylo zbytecne moc.. ale diky za radu uz vim;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Tocimanko0
Grafoman
20. 4. 2008   #7
-
0
-

Prípadne si zisti, kedy si naposledy prečistil db a vykonávaj čistenie v nejakých časových intervaloch.. Alebo niektoré hostingy poskytujú CRONa, čo je automatické spúšťanie skriptov v určený čas. Pri výpise príspevku sa mi to zdá vážne zbytočné, keďže sú to sekundy vykonávania skriptu navyše... Snaž sa šetriť a optimalizovať kvôli rýchlosti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
psenik0
Návštěvník
20. 4. 2008   #8
-
0
-

Díky moc za rady.. crona nepotřčebuji.. už jsem se rozhodl že to použiji ve scriptu pro vložení scriptu.. ale jen ve vwcernich hodinach od 6ti do 9ti hodin... to bude asi nejlepsi.. jinak jeste jednou diky moc a loucim se..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
bukaj0
Věrný člen
21. 4. 2008   #9
-
0
-

psenik
Mimochodem, to těch záznamů budeš mít tolik, že je musíš každých 30 dnů mazat? Nebylo by jednodušší prostě vždycky vybírat záznamy mladší 30-ti dnů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.238.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý