Video-Hra v Delphi – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Video-Hra v Delphi – Delphi – Fórum – Programujte.comVideo-Hra v Delphi – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

milanmichal0
Stálý člen
20. 4. 2008   #1
-
0
-

Už sem viděl moc videjí která se zbývala tématikou programování programů v delphy ale ještě jsem nenašel žádné video kde by se tvořila nějaká hra . Chci se vás proto zeptat jestli nějaké neznáte .(Třeba na youtube nebo kdekoliv jinde ) Pokud jo tak mi sem prosím dejte link , udělali by ste mi tím velikou radost

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
21. 4. 2008   #2
-
0
-

bohuzial take som este nevidel ale mozem ti nahrat niektoru nasu skusku z programka:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #3
-
0
-

Určitě by mi to pomohlo , mě nejde o to abych se to třeba naučil ale abych viděl jak je to složité a jestli to vůbec jde . Ale určitě se pak podle toho budu zdokonalovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
21. 4. 2008   #4
-
0
-

ist to ide, nespravis v tom sice najnovsieho dooma alebo quake, i ked i to sa mozno da, ale hry tvorit mozes, ved sa to moc nelisi od normalnych programov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #5
-
0
-

Ok ale mám problém stáhl jsme Turbo delphi a dám instal a píše mi to nějako uchibu nevým proč . Za chvilku sem dám obrázek třeba mi poradíte ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #6
-
0
-

Píše mi to tohle když: Dám instal naběhne mi to první co vidíte na obrázku za chibou dám to co je v kroužku a chvilku to nabýhá jako kdyby bylo vše ok a pak to napíše to co tam vidíte . Když dám ok tak to přeskočí instal a naskočí už jen finš
Obrázek : [URL=http://www.ukazto.com/?img=2837273~123chibaturbodelphi.jpg][IMG]http://www.ukazto.com/img_small/2837273~123chibaturbodelphi.jpg[/IMG][/URL]
Potřeboval bych s tím pomoci pokud to nevyřeším tak ej asi z turbo delphi amen a to bych byl fakt zklamanej :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #7
-
0
-

Zde je to ve větší velikosti : http://www.ukazto.com/?img=2837273~123chibaturbodelphi.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
retriwr0
Stálý člen
21. 4. 2008   #8
-
0
-

To milanmichal : tak to je jasné - chybějící knihovna

řekl bych že jich bude víc než jen tato, protože na většině počítačů nejsou nainstalované (ani nejsou potřeba)
vše potřebné je v prerequested k turbodelphi - dá se stáhnout někde na oficiálních stránkách

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.233.–
You gotta do what you gotta do
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #9
-
0
-

Dík už sem myslel že to nepůjde vyřešit :D . Ńeznáš náhodou link na oficiální stránku ? Nebo na nějakou kde se ta knihovna dá stáhnout ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
retriwr0
Stálý člen
21. 4. 2008   #10
-
0
-

To milanmichal : ne - googli - nebo hledej na stránkách výrobce (borland.com)
a pokud si vzpomínám tak je potřeba registrace - abys nebyl překvapený

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.233.–
You gotta do what you gotta do
milanmichal0
Stálý člen
21. 4. 2008   #11
-
0
-

Aha to je trochu blbý já jsem docela amatée a nevým jestli to vše zvládnu , ale dík ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
21. 4. 2008   #12
-
0
-

To milanmichal : Většina potřebných knihoven se dá stáhnout přímo z oficiálních stránek microsoftu. Prostě otevřeš download na mrkvosoftích stránkách a všechno, co ti zahlásí, že ti chybí, stáhneš přesně podle názvu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
MZetko0
Stálý člen
12. 5. 2008   #13
-
0
-

Jen bych něco dodal k tématu:
Delphi je na psaní her docela nevhodné. Jsou mnohá lepší. Kvalitní, opravdu kvalitní hru v Delphi neuděláš ale na nějakou, která se vyrovná současným freewarovkám možná ano. Akorát bych neočkával 3D prostředí nebo tak něco, jak říká náš učitel na informatiku a programování na gymplu, tak to už je "vyšší dívčí" :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Ace McIntosh0
Super člen
12. 5. 2008   #14
-
0
-

To MZetko : Hej, to záleží na tvé šikovnosti, z těch lepších výtvorů si pamatuji například Space Merchants: Conquerors - vítěze Becherovka Game tuším ročník 2005

A programoval to snad jen jeden člověk, takže je vidět, že když opravdu umíš programovat a jsi zapálen pro vývoj her, i Delphi je pro tebe schopný vývojový nástroj, kterým hru rozhodně nezkazíš (zvláště je velice osvědčená kombinace Delphi + TrueVision 3D - viz zmíněné SM:C :smile1: - mimochodem s TV 3D je to v každém jím podporovaném jazyku pohoda:-D). Ale jinak přiznávám, že když chceš vyrobit nějakou trojáčkovou hru, asi sáhneš po jiném IDE, toť fakt :smile1: . Ono totiž ne že by to v Delphi technicky nešlo, ale je zde omezení jazyka, že to co můžeš udělat jinde jednoduše, to zde musíš velice složitě a mnohdy "bolestivě obcházet" - to se týká hlavně když chceš implementovat nějaké pokročilé grafické funkce a efekty...

Proto si myslím, že pro nezávislé herní vývojáře pracujících na freewarovkách je vhodnější právě Delphi, neboť práce je v něm jednodušší, ale na druhou stranu má programátor méně možností implementace různých featur. Možnost přejít na jiný jazyk začínajícímu programátorovi rozhodně neuteče :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
imcold0
Newbie
13. 5. 2008   #15
-
0
-

Na pokročilú grafiku a efekty je OpenGL a GLSL, z tejto strany problém neregistrujem. Pár komerčných hier postavených na object pascale existuje, ale keďže C++ je mainstream, je ich naozaj ako šafránu. Zato freeware/opensource projektov je požehnane, doporučujem ti registrovať sa na http://pascalgamedevelopment.com/ . Nájdeš tam kopu ľudí, čo majú s hrami a pascalom kopu skúseností. Za zmienku stojí aj blog http://www.saschawillems.de/ , venovaný hrám a demám vytvoreným v Delphi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.167.–
Ace McIntosh0
Super člen
13. 5. 2008   #16
-
0
-

To imcold : Dík za link, hodí se:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.190.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Hra had v delphi — založil Nineros

Hra FreeFlow v Delphi — založil Roman

Video — založil Peťan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý