Porovnání dvou řetězců – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnání dvou řetězců – Delphi – Fórum – Programujte.comPorovnání dvou řetězců – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
20. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, prosím o radu.
Mám dva řetězce (dejme tomu A,B) a potřebuju zjistit, jestli A je obsažen v B (jestli je jeho podmnožinou).
Jak na to? Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
20. 4. 2008   #2
-
0
-

Pro upřesnění:
Chci z pole řetězců vypsat všechny řetězce, které obsahují nějaký řetězec zadaný třeba z klávesnice.
Ale chci aby to vypsalo i řetězce, které nejsou shodné, jen zadaný řetězec obsahují. Např. 'Zimnice' obsahuje 'Zim'. Takže pokud budu prohledávat pole např. pro zadaný řetězec 'to', tak chci aby mi vypsal všechny řetězce obsahující 'to' - např. 'otoman', 'Tom', 'Auto', 'tok', atd.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
20. 4. 2008   #3
-
0
-

Nikdo neví?
Napadlo mě nějak rozsekat všechny řetězce, ve kterých chci hledat ten zadaný, na všechny možné části o stejné délce jako zadaný řetězec a pak to postupně srovnat, ale nejde to nějak jednodušejí? Poraďte prosím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
21. 4. 2008   #4
-
0
-

noo skus ist na to takto:

function obsahuje(h:string,retazec:string):string;

begin
je:=false;
for i:=0 to length(retazec) do
begin
if retazec[i]=h[0] then
begin
while retazec[i+j]=h[j] do
begin
inc(j); je:=true;
end;
je:=false;
end;
end;
if (je) then
return retazec;
end;


neviem ci to je spravne a ci som ti nieco pomohol, ale tak snad som aspon nacrtol mozne riesenie:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
retriwr0
Stálý člen
21. 4. 2008   #5
-
0
-

function pos(substr:string,s:string):integer;

substr - podřetězec (hledaný řetězec)
s - řetězec (ten ve kterém se hledá)
funkce vrací pozici prvního znaku prvního výskytu podřetězce (substr) v řětězci (s), pokud se v něm nevyskytuje tak 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.233.–
You gotta do what you gotta do
jouda
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
21. 4. 2008   #6
-
0
-

Díky, vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Porovnání řetezců — založil pazdy

Porovnání řetězců — založil Bananovnik

Porovnani retezcu? — založil TuTi_fruTi

Porovnání řetězců — založil thifferx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý