Animace a pohyb – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Animace a pohyb – Delphi – Fórum – Programujte.comAnimace a pohyb – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
K.ork0
Duch
20. 4. 2008   #1
-
0
-

Omlouvám se pokud obtěžuji tématem, které zde již je, ale nějak jsem ho nenašel.
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné v programu využívat animaci (něco jako kdybych do image načetl pohyblivej obrázek). a jestli je možné ho potom zobrazovat v "Paintbox"u (Něco jako pohyblivý panáček co se nadále pohybuje po obrazovce).
+By se mi ještě hodilo, kdyby jste mi pomohli se zobrazením samotného obrázku do Paintboxu.
díky moc, všem co se mi pokusí pomoct (Prosím využívejte jednoduchych slov :smile1: )

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.77.–
Reklama
Reklama
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
20. 4. 2008   #2
-
0
-

obrazok si mozes animovat sam, potrebujes si len rozkreslit vsetky pohyby animacie do jedneho obrazku a potom nacitat obrazok do pola po jednotlivych fazach. potom to animujes for cyklom podla poctu faz animacie.

co je paintbox netusim (aspon mi momntalne ten nazov nic nehovori takze ti s tym neporadim)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
K.ork0
Duch
1. 5. 2008   #3
-
0
-

To sir_arthur :
děkuji! a ten paintbox je nějaká novinka novejch delphi, ale je to na klasický malování

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.77.–
retriwr0
Stálý člen
2. 5. 2008   #4
-
0
-

To K.ork : je i ve starším Delphi 7 (záložka system) a myslím že i v ještě starších ale to nevím jistě

To K.ork : PaintBox je komponenta podobná obrázku, narozdíl od něj však nemá vlastnost Picture (obrázek)
co vlastně umí? stejně jako obrázek má tzv. canvas (plátno) - v podstatě dvourozměrné pole bodů s určitou barvou které se vykreslují - a tyto barvy jde změnit (PaintBox1.Canvas.Pixels[x,y:integer] typu TColor - tj. barevné konstanty clGreen, clRed ...) případně jde použít nějaké procedury - LineTo, MoveTo, CopyRect, Ellipse, FillRect ...
v čem se nejvíce liší od klasického Image je v tom, že takto nakreslené věci se po překreslení okna programu (minimalizace, přetažení oknem jiné aplikace, přetažení za okraj obrazovky ...) nezachovávají - někdy dost nepraktické ale díky tomu má daleko menší nároky a u animace která se neustále překresluje to nemusí nevadit vůbec
jinak časování zvládneš nejjednodušeji s Timerem
základním info máš a zbytek určitě zvládneš s helpem v Delphi a googlem :smile7:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.230.–
You gotta do what you gotta do
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Animace - pohyb objektu — založil Pavel

Animace — založil Malirka

Animace — založil Michal

Animace — založil Marketa

Animace — založil Michal

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý