Na stránce mám form pojmenovaný formular a 2 inputy pojemnované uzivatel a heslo. Dále tam mám button, a když na něj kliknu, chci aby se zkotrolovalo, zda-li 2 výše zmíněné inputy zkontrolovali, zda obsahují nějaké údaje. Pokud ano, provede se funkce funkcicka1 a pokud nic neobsahují, zobrazí se alert. Jak to mám nakódit? :smile1:
PS.: Vím, že pro obejití stačí vypnout JS, ale tohle by byla jen předběžná kontrola, a obsah inputů se bude kontrolovat i při odesílání pomocí PHP
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Kontrola obsahu políčka
K prvkům formuláře se dá přistupovat pomocí pole forms[], ale to už si moc nepamatuju, ale někde na jakpsatweb to určitě najdeš. Já bych těm inputům přiřadil IDčko a při stisknutí na tlačítko volal funkci, která ty políčka zkontroluje:
function zkontroluj() {
if((document.getElementById('id_input_uzivatel').value == "") && (document.getElementById('id_input_heslo').value = "")) {alert("Nevyplnili jste uzivatele ani heslo!"); return false;}
else if(document.getElementById('id_input_uzivatel').value == "") {alert("Nevyplnili jste uživatele!"); return false;}
else if(document.getElementById('id_input_heslo').value == "") {alert("Nevyplnili jste heslo!"); return false;}
}
funkci zkontroluj() pak zavolej u tlačítka:
<input type="button" value="Zkontroluj formulář" onclick="zkontroluj();" >
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů
Podobná vlákna
N inputů a kontrola obsahu — založil JMM
Kontrola přečtení obsahu stránky — založil Tereza
Formulář přidání políčka — založil Ondřej
Matematický koutek - 04 - Zaplň políčka — založil Jeyekomon
Php skript na vkládání dat do portálu přes formulářová políčka — založil Jakub Nesveda
Moderátoři diskuze