DeaLer mne upozornil na tento článek..k pousmání viďte?
http://vista.zive.cz/?q=lez-poplasna-zprava-ci-neschopnost-od-vseho-trochu-aneb-nova-opet-exceluje
Fórum › Offtopic
Bojte se úplně černé obrazovky!!
Nevím čeho chce microsoft dosáhnout - snížil ceny - s tím souhlasím, ale toto? Vsadím se, že v neděli budou černé obrazovky minulostí...
Jinak prej se něco takového chystá i na Xpcka...
Jn, pro-fe-si-o-nál! Ale co, aspoň se warezáci zaleknou. Kdyby si někdy zkusili nějakej soft vyrobit, zjistili by, že platit za něj není úplně od věci.
To Garret Raziel : Nj..něco na tom bude!
docela me prekvapilo cislo udavajici pocet nelegalnich kopii - cekal jsem mnohem vetsi..nejspis to bude tim, ze wista se rozsirila hlavne diky OEM verzim...zajimalo jaky je pomer legalnich a nelegalnich verzi u XP....
Jsem pro legální SW, jen ne od Microsoftu (berte to něco jako stávku) - mrkvosoft má ceny OS dle mě krapet vysoko – 5–10tisíc za OS? OS se zaplatí, jelikož bez toho není PC, u her je pravda, že je to míň námahy, ale zase to nepotřebuje(jak to proboha můžu říct?) kařdé PC...
To gaben : presne tohle mam na mysli....
To Santas :
i na markize bola teraz o tom reportaz, taktiez nam vista zablokuje funkcie pocitaca (LoL)
je nutne to brat z pohledu bezneho uzivatele, pro ktereho je pocitac bez OS "mrtvy"...
ku kompom sa dava najskor OEM verzia, ak si k nej dostal nejake rescue DVD alebo nieco take na znovu nainstalovanie tak by to malo byt ok
viem ze vo vistach sa nejak menili licencie len na jedno instalovanie alebo tak, neviem presne, nechcem radit blbosti
To Zelenáč : většinou se dává takhle k počítačům 2-3 cd/dvd na kterých je systém/recovery cd a ovladače, ale systém je určen jen pro tvuj počítač. na jiném ho nenainstaluješ (teda neměl by jsi).. teda pokud nemáš skládaný počítač, ale rovnou seriově vyráběný. (Snad tu nekecám takty nějaký blbost)
Jinak Visty bych si teď nepořídil, ne že by byly blbý, ale nemam na to HW (a ani bych je nechtěl) :D takže radši zustaanu u XP (legalních) a Mandrivy Linux
Takový rozruch, kvůli politice MS, která je vcelku oprávněná, nezaplatil si nic nebude...zaplatil si černou obrazovku určite neuvidiš a kdyby na hotline ti v případě prokázání koupě ochotně pomohou s problémem. Ty necelé 3 tisíce nejsou jen za boot a rozhrani pro běh aplikací, ale za aktualizace a servis a jako bonus zdarma stáhnout některé vývojové (a nejen) nástroje s velmi dobrou podporou. Pokud je někdo opravdu linuxák, tak ho MS a Win nechají chladným a nemusí se pouštět do diskuzí, kde se hned uvažuje o tom, jak to MS "nandám", když to stáhnu z warezu - stáhni a čekej na tmu ;). Ceny již dávno nejsou přemrštěné, navíc pokud nemáš na Vistu, lze si levněji legálně koupit XP, která jsou stále na vše dostatečná. Linux i Win OS používám již několik let a podporu, kterou ke svým produktům poskytuje MS, u linuxu najdete jen stěží a často až u distribucí zpoplatněných.
takže když kompletně naformátuji disk, na němž byl nainstalován OS Windows Vista, tak z Recovery DVD jej mohu znovu nainstalovat? k počítači bylo přiloženo... takže - z Recovery DVD lze Vista nainstalovat? třeba i na počítač kde doposud Vista nebyla? teď neřešme otázku legality, zajímá mě princip
To Zelenáč : nejspis ano...:)) co vim tak napriklad Asus k notebookum recovery DVD nepriklada....zalezi co mas za vyrobce - v mnoha pripadech se s nim da domluvit aby ti toto dvd zaslal...
To Earl Cash : Nn..výrobce musí dodat přímo Recovery médium ke koupi..v 99% případů se ale nedodává s DVD tak jako to bylo dříve, ale systém je na skrytém partitionu na disku ;) pokud si koupíš OEM, tak máš právo na reinstal ;)
To Zelenáč : Na PC by jsi měl mít samolepku se sériovým číslem - to lze použít na jakékoliv inst. médium(třeba stažené i z warez stránek) a OS bude legální
To Martin Novák :
Myslíte tu "podporu", kterou si stejně musím nakonec dohledat někde na internetu?
Podporu MS jsem zatím využil jen při aktivaci XP po telefonu. Tomu já neříkám podpora.
V roce 1996 jsem zakoupil MS Windows 95, řádně vyplnil registrační kartu a odeslal ji. Myslíte, že si na mě někdo od MS od té doby vzpoměl? Že by mě třeba nabídnul upgrade? Ani náhodou. A přitom u každého jiného SW, který jsem později koupil (Zoner Callisto, Total Commander nebo třeba účetnictví Pohoda) mě dodnes chodí nabídky na upgrade, bulletiny s novinkami atp.
Podporu Microsoftu vůbec raději nezmiňujte, to je ostuda sama. Funguje možná jen na úrovni IT oddělení velkých společností, ale rozhodně ne na úrovni sólového uživatele.
Když jsem si před lety koupil komerční krabicovou verzi SuSE Linux, za peníze jen o málo menší než se dnes prodávají Visty jsem z krabice vysypal distribuci na CD i DVD v 32bit i 64bit variantě, tři příručky (700. 350 a 100 stránek) a třicetidenní instalační podporu, kterou jsem taky využil. Tomu já říkám podpora úměrná vynaloženým prostředkům.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# WPF černé okno — založil pr0gr4mm3r
Černé editační pole — založil Mesik
Úplné otevření souboru — založil Vasek
Atmega8 uplne zacatky — založil bead
Červeno-černé stromy (rbbvs) — založil Siggi