zdravím, právě jsem začal v C# a udelal jsem si jednoduchy webbrowser... Nikde ale nemuzu najit jak mam udelat aby se zadana adresa po stisknuti enteru otevrela, mam tam jeden button :)... Poradte please ;)
Fórum › C / C++
Potvrzení klávesou ENTER
Musíš zachytit stisknutí klávesy pro ten zadaný prvek formuláře, v tomhle případě to asi bude nějaký TextBox. Event, který se vyvolá po stisknutí klávesy se jmenuje překvapivě KeyDown :smile1:
Takže nějaký zpracovatel událost KeyDown, který bude ověřovat jestli je stisknutá klávesa Enter, může vypadat takhle:
private void zpracovatel(object sender,KeyEventArgs e)
{
if(e.KeyCode==Keys.Enter){}
}
Za mírně hnusný kód se omlouvám,píšu to od ruky:)přes enumeraci Keys se můžeš stejně jako k Enteru dostat i ke všem ostatním klávesám...
Ty musíš tenhle konkrétní handler té události přiřadič nějakému konkrétnímu prvku, tím, že metodu pojmenuješ názvem toho prvku, toho bohužel nedosáhneš:) Obecně jsou dva způsoby jak přiřadit zpracovatele nějaké události, jeden "klikací" a druhý kódem:
Pokud jsi ten program navrhoval pomocí designeru ve Visual Studiu, tak klikni na ten TextBox, v okýnku Properties přepni pomocí ikonky blesku na správu událostí (Events), tam si najdi událost KeyDown, napiš název handleru a zmáčkni enter, vygeneruje ti to hlavičku metody, do které pak už jen napíšeš co se má dělat.
Tohle je imho víc user-friendly řešení než psaní kódu navíc, jestli tě to stejně zajímá, pročti si delegáty:)
To Chrasty : no, tak stejne :D, porad to nejak nechapu jaky handler ? Kdyz tam napisu:
namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
webBrowser1.Navigate(textBox1.Text);
}
private void textBox1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if (e.KeyCode == Keys.Enter) { }
}
}
}
Tak mi to nic neudela, ani kdyz misto textBox1_KeyDown dam button1_KeyDown, porad se nic nestane, ani chybu to neudela...
{} jen ohraničuje tu podmínku, když už děláš webbrowser, tak jsem předpokládal, že znáš alespoň if :) Ale fajn, že už ti jde...:-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Chyba při potvrzování klávesou Enter — založil honza0297
GUI Problem - ovladani klavesou, prekreslovani prvku — založil Petr
Registrace a její potvrzení adminem — založil lubos
Reakce na stisk tlacitka bez potvrzeni enterem — založil polo
C++ Automatické potvrzení vstupu po zadání jednoho znaku — založil Duong Manh Kien
Moderátoři diskuze