Potvrzení klávesou ENTER – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potvrzení klávesou ENTER – C / C++ – Fórum – Programujte.comPotvrzení klávesou ENTER – C / C++ – Fórum – Programujte.com

aTTix0
Návštěvník
23. 4. 2008   #1
-
0
-

zdravím, právě jsem začal v C# a udelal jsem si jednoduchy webbrowser... Nikde ale nemuzu najit jak mam udelat aby se zadana adresa po stisknuti enteru otevrela, mam tam jeden button :)... Poradte please ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 4. 2008   #2
-
0
-

Musíš zachytit stisknutí klávesy pro ten zadaný prvek formuláře, v tomhle případě to asi bude nějaký TextBox. Event, který se vyvolá po stisknutí klávesy se jmenuje překvapivě KeyDown :smile1:

Takže nějaký zpracovatel událost KeyDown, který bude ověřovat jestli je stisknutá klávesa Enter, může vypadat takhle:

private void zpracovatel(object sender,KeyEventArgs e)
{
if(e.KeyCode==Keys.Enter){}
}

Za mírně hnusný kód se omlouvám,píšu to od ruky:)přes enumeraci Keys se můžeš stejně jako k Enteru dostat i ke všem ostatním klávesám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
aTTix0
Návštěvník
23. 4. 2008   #3
-
0
-

Takze tohle mam vlozit do toho kodu, ale co mam napsat misto zpracovatel, kdyz tam napisu nazev toho objektu v mem pripade "adress" tak mi to VS2008 nebere... V cem je ta chyba ?

Nahlásit jako SPAM
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 4. 2008   #4
-
0
-

Ty musíš tenhle konkrétní handler té události přiřadič nějakému konkrétnímu prvku, tím, že metodu pojmenuješ názvem toho prvku, toho bohužel nedosáhneš:) Obecně jsou dva způsoby jak přiřadit zpracovatele nějaké události, jeden "klikací" a druhý kódem:

Pokud jsi ten program navrhoval pomocí designeru ve Visual Studiu, tak klikni na ten TextBox, v okýnku Properties přepni pomocí ikonky blesku na správu událostí (Events), tam si najdi událost KeyDown, napiš název handleru a zmáčkni enter, vygeneruje ti to hlavičku metody, do které pak už jen napíšeš co se má dělat.

Tohle je imho víc user-friendly řešení než psaní kódu navíc, jestli tě to stejně zajímá, pročti si delegáty:)

Nahlásit jako SPAM
aTTix0
Návštěvník
24. 4. 2008   #5
-
0
-

To Chrasty : no, tak stejne :D, porad to nejak nechapu jaky handler ? Kdyz tam napisu:

namespace WindowsFormsApplication1

{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
webBrowser1.Navigate(textBox1.Text);
}

private void textBox1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if (e.KeyCode == Keys.Enter) { }
}
}
}

Tak mi to nic neudela, ani kdyz misto textBox1_KeyDown dam button1_KeyDown, porad se nic nestane, ani chybu to neudela...

Nahlásit jako SPAM
Wizard0
Stálý člen
24. 4. 2008   #6
-
0
-

ne nerobi to nic asi preto ze v podmienke nemas nic :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.199.–
aTTix0
Návštěvník
24. 4. 2008   #7
-
0
-

To Wizard : ahhh, no jasny uz to chapu :D tak to staci rict hned ze {} je podminka, ted jsem to zkusil a uz to jde... Tak díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
24. 4. 2008   #8
-
0
-

{} jen ohraničuje tu podmínku, když už děláš webbrowser, tak jsem předpokládal, že znáš alespoň if :) Ale fajn, že už ti jde...:-)

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý