Mod_python – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mod_python – Python – Fórum – Programujte.comMod_python – Python – Fórum – Programujte.com

 

don_Dominique0
Super člen
23. 4. 2008   #1
-
0
-

Po delší odmlce vás všechny zdravím, konečně sem si udělal čas na nějaký to prgramování a chtěl sem se pustit do python/CGI
tak sem podle tohoto návodu :http://www.unosoft.cz/index.php?det=py_zacni.php pokusil nastavit mod_python ale nějak mi to nejede pkdyž spustím nějaký script vyhodí mi to chybové hlášení:

MOD_PYTHON ERROR

ProcessId: 1200
Interpreter: 'localhost'

ServerName: 'localhost'
DocumentRoot: 'F:/EasyPHP 2.0b1/www'

URI: '/py/index.py'
Location: None
Directory: 'F:/EasyPHP 2.0b1/www/'
Filename: 'F:\\EasyPHP 2.0b1\\www\\py\\index.py'
PathInfo: None

Phase: 'PythonHandler'
Handler: 'mod_python.publisher'

Traceback (most recent call last):

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\importer.py", line 1537, in HandlerDispatch
default=default_handler, arg=req, silent=hlist.silent)

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\importer.py", line 1229, in _process_target
result = _execute_target(config, req, object, arg)

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\importer.py", line 1128, in _execute_target
result = object(arg)

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\publisher.py", line 213, in handler
published = publish_object(req, object)

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\publisher.py", line 425, in publish_object
return publish_object(req,util.apply_fs_data(object, req.form, req=req))

File "F:\python\lib\site-packages\mod_python\util.py", line 554, in apply_fs_data
return object(**args)

TypeError: index() takes exactly 2 non-keyword arguments (1 given)


MODULE CACHE DETAILS

Accessed: Wed Apr 23 20:16:54 2008
Generation: 0

_mp_be8782b464e4d30ff03c39f92ad9e87f {
FileName: 'F:\\EasyPHP 2.0b1\\www\\py\\index.py'
Instance: 1 [IMPORT]
Generation: 1
Modified: Wed Apr 23 20:16:37 2008
Imported: Wed Apr 23 20:16:54 2008
}



Jinak používam jak ste si všimli easy php které je nainstalované v F:\\EasyPHP 2.0b1\ a python je nainstalovaný v F:\python
podle návodu sem upravil httpd.conf přidáním tohoto Include conf/mod_python.conf a vytvořil sem soubor mod_python.conf ve kterém mam toto:

#python module
LoadModule python_module modules/mod_python.so
DirectoryIndex index.py
#publisher
<Directory "F:\EasyPHP 2.0b1\www">
PythonHandler mod_python.publisher
AddHandler mod_python .py .pyc
PythonOption mod_python.importer.path "['F:/python/prace']"
PythonDebug On
#PythonOptimize Off
#PythonAutoReload Off
</Directory>


jo a ještě z jiného návodu sem zjistil že do php.ini se má nakopírovat toto :

<Directory F:\python\prace>;
SetHandler mod_python
PythonHandler mod_python.publisher
PythonDebug On
</Directory>



Ale stáli mi to nefunguje ... tak doufám že sem podla fšechny informace a prosím nějakou dobrou duši jestli by zkontrolovala jestli mam vše tak jak má být ;) předem mockrát děkuji .... ;)

EDIT: v opeře mi nějak nejde ten link nahoře na ten návod tak tady je znova bez tagu : http://www.unosoft.cz/index.php?det=py_zacni.php

EDIT2: ještě jedna věc: tuhle chybu hlásí testovací stránka ve které je toto:
def index(req,params):

req.content_type='text/html' #vychozi content_type je text
htm="""<html><head><title>mod_python web</title></head>
<body>MOD_PYTHON funguje !</body></html>"""
req.write(htm)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
don_Dominique0
Super člen
24. 4. 2008   #2
-
0
-

Tak už je vše ok ... problem byl v tom ukazkovem kodu ne v nastavení ;)
ted sem použil kod z jiných stránek a vše je ok ;)

# soubor index.py

from mod_python import apache

def index(req):
req.content_type = "text/html"
req.write("Ahoj, jsem v metode test")
return apache.OK
#enddef

Pokud si nad tím někdo lámal hlavu tak děkuji za snahu ;)
Kdybyste měl někdo nějaké zajmavé odkazy na tématiku mod_python nebo na nějaké jiné ukázkové zdrojáky budu za ně vděčný ;) děkuji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
28. 8. 2008   #3
-
0
-

díky, ty kluku ušatej, už jsem myslel, že s tim seknu... mel jsem stejnej blbej soubor... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.3.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý