Úkol - 5. lekce - Kurz C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úkol - 5. lekce - Kurz C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comÚkol - 5. lekce - Kurz C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

m4rky
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit, v čem mám chybu. Jsem začátečník a učím se C++ podle vašeho seriálu (je skvělej :-), díky za něj).

#include <iostream>

using namespace std;
int main(){
char nazev[21];
char jmeno[21];
int vek;
char zamestnani[21];
int plat;
char dalsi[2];
struct zamestnanci{
char jmeno[21];
int vek;
char zamestnani[21];
int plat;
};
zamestnanci pole[11];

cout << "Zadejte nazev firmy (bez mezer): ";
cin >> nazev;
for(int i=1;i<11;i++){
cout << "Zadejte jmeno " << i << ". zamestnance: ";
cin >> jmeno;
cout << "Zadejte vek " << i << ". zamestnance: ";
cin >> vek;
cout << "Zadejte zamestnani " << i << ". zamestnance: ";
cin >> zamestnani;
cout << "Zadejte plat " << i << ". zamestnance: ";
cin >> plat;
pole[i].jmeno = jmeno;
pole[i].vek = vek;
pole[i].zamestnani = zamestnani;
pole[i].plat = plat;
cout << "Data uspesne zpracovana! Pridat dalsiho zamestnance? (napiste: a=ano, n=ne)";
cin >> dalsi;
if(dalsi=="n"){
i=0;
}
}
cout << "---------- Zahajuji vypis ----------\n\n";
cout << "#\tJmeno\tVek\tZamestnani\tPlat\n";
for(int i=1;i<11;i++){
cout << i << "\t" << pole[i].jmeno << "\t" << pole[i].vek << "\t" << pole[i].zamestnani << "\t" << pole[i].plat << "\n";
}
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
mephi0
Expert
24. 4. 2008   #2
-
0
-

no dosť by pomohlo, kde je ta chyba a ako sa prejavuje.
Skompiluješ ?
ano)
-kedy sa program zrúti
-nedáva požadovaný výsledok (napiš kde a aky)
nie)
-v tom prípade ti IDE (program v ktorom pišeš) hlasi nejaku chybu, častokrat je tam uvedene aj čislo riadku, to by veľmi pomohlo pri tom aby som poradil kde je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
AdamHlavatovic0
Stálý člen
24. 4. 2008   #3
-
0
-

Už prvú chybu máš tu pole[i].jmeno = jmeno;, ďalej som ani nepozeral. Priraďovať k sebe dve polia nie je takýmto spôsobom možné (priradí sa len adresa). Použi funkciu strcpy, takto strcpy(pole[i].jmeno, jmeno), alebo memcpy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
dargorar0
Duch
25. 4. 2008   #4
-
0
-

Taky si nejsem jist, zdali ti bude spravne fungovat to porovnavani dalsi == 'n' , nebot dalsi mas jako dvou prvkove pole charu 'n' je jeden char. Doporucil bych ti spise tuto deklaraci char dalsi a tudiz potom cin >> dalsi; nebo cin.get(dalsi) a pak porovnani

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.24.–
m4rky
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 4. 2008   #5
-
0
-

Řádek 29 ISO C++ forbids assignment of arrays

chtěl bych obsah proměnné jmeno, uložit do struktury v pole[1]

to dargorar: Jak to myslíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.24.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Kurz Python - Lekce 9. - sort (key=...) — založil Vlastimil Ovčáčík

Ukol 5.lekce — založil Tomik

3. Lekce ; Úkol — založil Lukáš

2.lekce- ukol — založil

C++ 3.lekce - Úkol — založil brunoczech

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý