Třídění zázanamů podle roku, ... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Třídění zázanamů podle roku, ... – PHP – Fórum – Programujte.comTřídění zázanamů podle roku, ... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
24. 4. 2008   #1
-
0
-

Vím že píši poslední dobou často, ale také poslední dobou častěji něco řeším:-)
Potřebuji vytvořit archiv v PHP na svůj blg. Všechny čláky mám uložené v databázi a jeden ze sloupců je i timestamp.
Nevíte někdo jak z těchto článků utořit archiv roztrideni do kategorii podle roků a v dalsim stupni podle mesicu? diky moc.. spěchá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
insider0
Věrný člen
24. 4. 2008   #2
-
0
-

V tvem pripade vsechno specha :D

$roztrideno = array();

while($rada = mysql_fetch_object($vyber)){
$roztrideno[$rada->kategorie][date("Y",$rada->timestamp)][date("m",$rada->timestamp)][] = $rada;
}


vypis, mozna by neskodilo setridit podle indexu, ale to uz zalezi na tobe ...
foreach($roztrideno as $kategorie => $roky){

echo $kategorie;
foreach($roky as $rok => $mesice){
echo '<h1>'.$rok.'</h1>';
foreach($mesice as $mesic => $clanky){
echo '<h2>'.$mesic.'</h2>'
foreach($clanky as $clanek)
echo '<a href="clanky.php">'.$clanek->title.'</a>';
}
}
}


stacilo by takhle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
psenik0
Návštěvník
24. 4. 2008   #3
-
0
-

No, je sice pravda že u mě skoro všechn o spěchá, ale taky je to pravdaa.. sem v časovej tísni.. :-D
Ale k věci. Ten kód mi vypisuje rok 1970 a pod tím nápis "01"... nevíte někdo co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
psenik0
Návštěvník
25. 4. 2008   #4
-
0
-

tak co? nevíte někdo jak to mam upravit aby se mi to zobrazovalo spravne???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
insider0
Věrný člen
25. 4. 2008   #5
-
0
-

jeste muzes zkusit

date("Y",strtotime($rada->timestamp))


casova tisen u osobniho blogu? hmm :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý