Dialogove okno inak – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dialogove okno inak – CSS – Fórum – Programujte.comDialogove okno inak – CSS – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
25. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahojte,

skuste kliknut tu a potom na obrazok s dvd prehravacom:

http://www.pixmania.sk/sk/sk/648218/art/biostek/dvd-prehravae-xs-600.html

v strede sa Vam objavi okno a vsetko okolo bude sedive ci ake to je :)

Chcel by som sa Vas opytat ako toto iste urobit. Chcem to pre dialogove okna kde sa nieco opytat uzivatela a odpoved spracujem ajaxom.

Nechcem ale pouzit nic hotove.. len ma postrcte ako to spravit.. hlavne ako urobit aby bolo pozadie okrem dialogu take ako na tej pixmanii.


Dakujem Vam velmi pekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.109.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
25. 4. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
25. 4. 2008   #3
-
0
-

Jak řekl Kobi a jinak to těhlech lightboxů a greyboxů fakt asi dialogový okno nedáš...možná teda jo, ale nevim jak. Jinak toho zabarveného pozadí se dosáhne tak, že celé okno překryješ polotranpsarentním .png obrázkem (jako background image) a pak už můžeš na popředí vyvolat nějaké dialogové okno :o)

Jinak vlákno přesuňte do sekce JavaScript, kdo máte práva :) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
marioff0
Expert
25. 4. 2008   #4
-
0
-

heh... som sa zle vyjadril.... ja si to dialogove okno urobim... lebo nechcem vyuzivat to co je v browseroch... iba som chcel vediet ako urobim to ze stranka tak zosedne... uz idem rozoberat pixmania a tu stranku co si mi dal... :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
25. 4. 2008   #5
-
0
-

celkom easy by to malo byt. potrebujes div s polopriesvitnym pozadim na to prekrytie, ktory bude mat 100% vysku a sirku.
box bude tiez daky div, ktoremu budes cez javascript menit vlastnost visibility

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
26. 4. 2008   #6
-
0
-

To marioff : Dyť jsem ti to říkal - překrýt polotransparentním .png obrázkem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
marioff0
Expert
26. 4. 2008   #7
-
0
-

jj uz to mam... diki vsetkym za rady.... a ani to nebolelo :D :D :D

este taka otazka... v akom programe si vytvorim ten polotransparentny png ( a gif, ktory je pre IE). Nieco jednoduche, jednoduchy program.

Diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.109.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Santas0
Věrný člen
26. 4. 2008   #8
-
0
-

hocijaky pokrocilejsi myslim, gimp to zvladne a je free

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Minnoc0
Návštěvník
26. 4. 2008   #9
-
0
-

pokud to nezvládne GIMP, tak postačí trial Photoshopu, nebo Macromedia Fireworks ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.178.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
26. 4. 2008   #10
-
0
-

To marioff : GIF podporuje tranparenci nulovou a nebo stoprocentní...mezistupně ne (aspoň myslím)...takže uživatelé IE6 nižší jsou odepsaní...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
26. 4. 2008   #11
-
0
-

Nebo existuje průhlednost definovaná pomocí CSS ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Santas0
Věrný člen
26. 4. 2008   #12
-
0
-

Kobi: ale nie len pomocou css hacku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
26. 4. 2008   #13
-
0
-

Jestli je to hack netuším, ale funguje to:)

filter:alpha(opacity=70); opacity:.70;

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
Santas0
Věrný člen
26. 4. 2008   #14
-
0
-

o tomto som nevedel, ja som vzdy sprehliadnoval png v ie6
EDIT: myslel som to tak, ze pomocou ineho filtru, sry
EDIT2: takto http://www.eroxia.net/tutorial/123-pruhlednost-png-v-ie

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
netman920
Super člen
26. 4. 2008   #15
-
0
-

To marioff : Nemohol by si sem hodit kod mozno pre dalsich, ktory by nieco podobne riesili?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
marioff0
Expert
29. 4. 2008   #16
-
0
-

jj.... hodim zatial to je tu:

www.netinia.com/test2


na prvych dvoch klikoch je okienko dialogu otvorene po kliknuti... ked kliknete na 3ti tak sa Vam bude po zmene premennej ch vzdy otvarat po nacitani stranky nove diag okienko

je to uz ale skombinovane s AJAXom


Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.65.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý