jak se dá udělat, když potřebuju upravit soubor s textem takto: 1. soubor asdasdasdasas
aasadjaskdja 5442525 <>*ß><ags Ve větvi fdjkjk
a do druhého soubor s toho prvního vložit tohle: 5442525 Ve větvi
Fórum › Pascal
Práce se soubory
A podle jakých pravidel by ty úpravy měly probíhat? Nějak v tom nevidím žádnou souvislost.
Moje stránka.
Aha.
Nejjednodušší asi bude, když si napřed celý soubor načteš do pole stringů (pokud je moc velký, čti ho postupně po kouscích).
Začátek:
Nastav se na začátek tohoto pole.
Cyklus:
Vyprázdni pomocný string.
Hledej řetězec <waypoint>.
Od této pozice dál hledej řetězec <coord, příslušný řádek projeď a vytáhni z něj ta dvě čísla (tj. dojeď k první uvozovce, pak čti a ukládej znaky do druhého souboru tak dlouho, dokud to jsou čísla nebo tečka, pak zapiš čárku, přejeď koncovou úvozovku, dojeď ke druhé a stejným způsobem ulož druhé číslo a zase zapiš čárku).
Vrať se k řádku s waypointem a od něj hledej text <name id=". Z něj podobným způsobem vytáhni ten identifikátor a ulož ho.
Opět zpátky na waypoint, od něj najdi <text ![CDATA[ a ulož si všechno až k té uzavírající hranaté závorce (plus okolo toho připiš uvozovky).
Zpět na začátek cyklu, najdi následující <waypoint> a všechno opakuj tak dlouho, dokud nezpracuješ všechno.
Na hledání podřetězce v řetězci slouží funkce Pos, k procházení jednotlivých řádků stačí pomocný index a číst znak po znaku (řetězec[index]), na čtení řádku ze souboru je Readln, na zápis Writeln, konec souboru ti ohlásí funkce Eof, určitě budeš potřebovat cykly for a while a datové typy array, string a pár celých čísel.
Snad jsem na nic nezapomněl...
Moje stránka.
Tomik napsal:
bude to někdo vědět nebo to nejde?
Nepospíchej tolik, já píšu pomalu :-).
Moje stránka.
Podrobnou nápovědu k Pos a podobně získáš zmáčknutím ctrl+F1. Nic víc nepotřebuješ.
Začni programovat a ptej se na konkrétní problémy, které se při tom vyskytnou. Celý program za tebe nenapíšu.
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Menu , prace s textovymi soubory - závěrečná práce , nevim si rady :( — založil honzajs
Práce se soubory — založil Borisek
Práce se soubory — založil hejnallukas
Práce se soubory v C# — založil jenoc
Práce se soubory — založil Polarski
Moderátoři diskuze