Urgnet jakakoliv rada dobra!!! – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Urgnet jakakoliv rada dobra!!! – Delphi – Fórum – Programujte.comUrgnet jakakoliv rada dobra!!! – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

chobot20
Duch
26. 4. 2008   #1
-
0
-

ahoj takze mam takovy problem mam soubor datoveho typu a v nem
nejake polozky typu jmeno prijmeni a jeste znamka a ted bych potreboval pomoc jak mam udelat proceduru ktera kdyz zadam do editu mi v souboru vyhleda polozku podle zadane znamky a vypise zkousel jsem to delat pres while not eof(file)do read (file,polozka) do begin
if polozka.znamka= rovna obsahu editu tak vypisu tu polozku bohuzel to tak nefunguje a vzdy mi to vpyise akorad posledni polozku nic jineho jen posledni polozku ze souboru nevi nekdo co s tim???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.70.–
26. 4. 2008   #2
-
0
-

Mělo by to být správně, ale 1.Nezapomněls' otevřít soubor pomocí Reset(soubor), abys' nastavil ukazatel na začátek?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
26. 4. 2008   #3
-
0
-

2. Bych se podíval, jestli soubor správně assignuješ.
3. Jestli je polozka správného typu.
Mělo by to vypadat následovně:



AssignFile(soubor,'data.dat');
Reset(soubor);
While not(eof(soubor)) do {TADY POZOR, u not eof musíš dát to eof do závorek, jinak to ti vyhodí spoustu divných chyb}
Begin
Read(soubor,polozka);
if polozka.znamka=Edit1.Text then vypíšeš položku (např Label1.Caption:=Polozka.Nazev);
end;
CloseFile(soubor);

musíš si dát pozor, abys' měl u toho not to eof v závorkách (když jsem přešel z FreePascalu do Turbo Delphi, dělalo mě to hrozny problémy, protože ve FreePascalu se závorky u not nemusí psát), taky si dej pozor na resetování souboru a taky by mě zajímalo, jak tu položku vypisuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
chobot20
Duch
3. 5. 2008   #4
-
0
-

tak jo diky vsem ale toto vsechno jsem mel a stejne to nefungovalo tak jsem to vyresil pomoci jedne promene typu boolean a priakzu break a pak podle hodnoty promene jsem pokracoval dal pomoci if ... ale aj tak diky moc davam to sem dkyby mel nekdo podobny problem jako ja protoze sjem videl ze naprogramovat evidenci je docela oblibeny ukol...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Dobrá kniha o C/C++ — založil ospaly.stanislav

Dobra kniha k Cčku — založil fixa

Fakt dobra HRA — založil wollverin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý