Jde použít s DB? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jde použít s DB? – Java – Fórum – Programujte.comJde použít s DB? – Java – Fórum – Programujte.com

 

medok0
Newbie
26. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,
nevíte jestli se Java používá při psaní programů, které potřebují databázi? např. jako Účetnictví, atd.
popřípadě jaká DB by se k tomu hodila nejvíce?
díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.131.–
jboss0
Newbie
26. 4. 2008   #2
-
0
-

V dnešní době už snad každá aplikace potřebuje databázi. A ano, Java se pro takové aplikace používá. Výběr databáze je dost ošemetná záležitost, ale pokud začínáš je docela jedno jakou si vybereš. Osobně doporučuji MySQL, PostgreSQL nebo třeba jednoduchou JavaDB kterou může embedovat přímo do aplikace..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.51.–
Honza Štěrba [br] Weby: jansterba.com, thenoobonrails.blogspot.com [br] Projekty: Manitu.cz (beta), Boomy.cz, iKomentare.cz [br]
medok0
Newbie
27. 4. 2008   #3
-
0
-

díky, to je přesně co jsem chtěl vědět, že se používá.
a ještě jestli se můžu zeptat jakou má Java HW náročnost? někde píšou že 1GB RAM, což mi přijde šílený, já mam jen 480 MB
dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.131.–
jboss0
Newbie
27. 4. 2008   #4
-
0
-

JRE ti poběží na všem, stačí nějakých 30MB RAM

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.51.–
Honza Štěrba [br] Weby: jansterba.com, thenoobonrails.blogspot.com [br] Projekty: Manitu.cz (beta), Boomy.cz, iKomentare.cz [br]
medok0
Newbie
27. 4. 2008   #5
-
0
-

ještě jednou díky :)
a ještě jeslti bych se mohl zeptat, jak to je když to vytvořim ten program, tak to bude normal exe soubor, kterej když spustim tak se spustí i JRE? nebo jak? bihužel tomu zatím moc nerozumím.
dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.131.–
byF0
Návštěvník
28. 4. 2008   #6
-
0
-

Ne, když to zbuilduješ, vznike Ti soubor .jar. Exe soubor může vytvořit pomocí externích nástrojů. Nicméně doporučuji přečíst následující: http://www.excelsior-usa.com/articles/java-to-exe.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.137.–
medok0
Newbie
29. 4. 2008   #7
-
0
-

dobře díky,
a teda když budu mít .jar jak to následně spustim? přes JRE?
jde mi právě o to aby to byl normal spustitelnej soubor..
v programu by mělo jít o to že to bude skladová evidence, a nevim v čem to právěže vytvořit

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
Nightsorrow0
Newbie
30. 4. 2008   #8
-
0
-

Nevieš v čom to vytvoriť, tak sa pustíš rovno do Javy v ktorej si nikdy neprogramoval a veríš, že za chvíľu vytvoríš nejakú poriadnu aplikáciu? Na to rovno zabudni a daj si to napísať niekomu inému.

A ináč java spolupracuje s hocijakou databázou. Môžeš kľudne napísať celý program pre jednu databázu a len zmenou driveru(1 riadok) Ti bude fungovať s hocijakou inou databázou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.48.–
medok0
Newbie
30. 4. 2008   #9
-
0
-

no právěže jsem v ní nikdy neprogramoval proto se ptám ;-) (to se tak občas dělá) a rozhodně nevěřim že se to vytvoří za chvíli. je předpokládaných (hodně) přes 100 hodin.
Mohl by tu prosím teda někdo vysvětlit jak to funguje? než rady typu: "dej to napsat někomu jinýmu"
dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.131.–
Nightsorrow0
Newbie
30. 4. 2008   #10
-
0
-

Ako to funguje? Čo ako funguje? Proste zadáš sql dotaz do databáze, dostaneš určitý ResultSet(pozri dokumentáciu) a ten ResultSet budeš prechádzať. Môže to vyzerať kľudne takto:

Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");


String url="jdbc:mysql://localhost:3306/database?useUnicode=true";
Connection conn = DriverManager.getConnection(url,"user","password");

Statement st = conn.createStatement();


boolean result = st.execute("SELECT * FROM myTable;");
ResultSet resultSet = st.getResultSet();

alebo:
ResultSet resultSet = st.executeQuery("SELECT * FROM myTable;");

ďalej, ak chceš vymazať tabuľku:
int updatesCount = st.executeUpdate("DELETE FROM myTable WHERE a = 1;");


Však Java má najprepracovanejšiu dokumentáciu k jazyku, akú som videl, tak prečo do nej nenazrieť?

Ako prechádzať ResultSet si hádam nájdeš v dokumentácii. Všetko sa tam dá nájsť. Stačí hľadať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.48.–
MaSo0
Newbie
2. 5. 2008   #11
-
0
-

Koukni také na JDO (třeba www.jpox.org) ušetříš si spousty práce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.38.191.–
Real programmers use: copy con program.exe...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Jde to i obráceně ? — založil gastonx

Jde to vytvořit? — založil Ras1331

Jde DirectX v devc++ — založil Adam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý