úloha – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

úloha – Assembler – Fórum – Programujte.comúloha – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

LuckaH0
Newbie
28. 4. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,prosím Vás mohl by mi někdo pomoct s jednou úlohou:

Cílem
je vytvořit v externím assembleru jednoduchou napodobeninu funkce printf. Vaše funkce se bude jmenovat myprintf a bude se chovat stejně jako klasické printf, s těmito vlastnostmi a omezeními/zjednodušeními:
- přijímá libovolný počet parametrů, kde prvním je formátovací řetězec a další jsou hodnoty pro dosazení
- ve formátovacím řetězci rozlišuje pouze tři základní značky: %i vloží číslo int, %c vloží znak, %s vloží řetězec
- čísla (%i) se vypisují vždy obyčejně v desítkové soustavě, záporná se znaménkem mínus (-) na začátku
- pro výpis jednotlivých naformátovaných znaků použijte některou vhodnou funkci CRT, např. _fputchar či putchar (skutečná funkce printf se taky takto chová)
- funkce nic nevrací. céčková deklarace tedy vypadá tkato: void myprintf(const char *format, ...);
- funkce musí být umístěna samostatně v externím souboru s příponou asm a vše musí sedět, aby se to dalo vzít a přenést bez úprav do testovacího projektu

Byla bych moc vděčná jestli tomu někdo rozumí a pomohl by mi s tím,děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.78.–
LuckaH0
Newbie
30. 4. 2008   #2
-
0
-

Nikdo neví,nikdo by mi s tím prosim vás nepomohl

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.78.–
LuckaH0
Newbie
2. 5. 2008   #3
-
0
-

Važně tu není nikdo kdo umí v assembleru dělat

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.78.–
LuckaH0
Newbie
7. 5. 2008   #4
-
0
-

Tak už ten kod mám hotovej,jen bych chtěla ještě s něčím poradit,poradil by mi někdo

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.78.–
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
11. 5. 2012   #5
-
0
-

mám takový problém potřebuju udělat program pro atmega 32.

zadání:

vytvořte program, který zvušuje stav registru R17 o 1 a při stisknutí se připojí na port PA0. R17 R17 zobrazujte na port PC0.

 moje část řešení:

main:
ini:   ldi  R16,LOW(RAMEND)  ;definice zazsobniku
       out  SPL,R16
    ldi  R16,HIGH(RAMEND)
    out  SPH,R16

    sbi  DDRC,0
       sbi  PORTC,0        ;pocatecni nastaveni....PC.0 vzstup
    ldi  R16,0B00000000 ; pocatecni nastaveni ...PA 0.1 vstup


    out  DDRA,R16
    ldi  R16,0b00000011
    out  PortA,R16    ;pull up zapnuty
     
inic:  
   ldi   R16,LOW(RAMEND) ; definice zasobniku
      out   SPL,R16
   ldi   R16,High(RAMEND)
   out   SPH,R16

      ldi   R18,0xff
      out   DDRC,R18
   clc

ale nevím jak napsat start předem děkuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Úloha — založil Jozef123

Uloha 3 — založil R4STO

Uloha — založil ukulele

Uloha — založil hiepjake

Uloha 4 — založil Sharp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý