Připadá mi, že jsem možná sám, kterého naprosto uchvacuje myšlenka programování na mobilu, cestou do školy apod. Na internetu jsem našel pouze C interpreter, nicméně, silně bych uvítal C++ kompiler/interpreter. Neznáte někdo nějaký takový?
Fórum › Chytré telefony, komunikátory a jejich OS
IDE a kompiler (při nejhorším interpreter) na mobilu
Jestli myslis Windows Mobile, tak pro to Visual Studio ma nastroje ve verzich 2005 i 2008 (pravdepodobne i starsich). Bohuzel ale ne v edici Express, musis mit plnou.
To CommanderZ : Nn, nemyslím Windows Mobile, ale přímo mobilní telefony a nemyslím "kompiler na platformu mobilních telefonů" ale přímo IDE a kompiler "pro mobilní telefony", "na mobilní telefony", "IDE a kompiler (spíš interpreter), který rozjedu jako J2ME aplikaci na mobilu a něco v tom naprogramuju". Už jsem se ptal spousty lidí, a nikdy to nikdo nepochopil :-D Já prostě chci programovat na svym mobilu. Mimochodem, když jsme u toho Windows Mobile, neexistuje něco takového i pro PDA? To bude zřejmě reálnější.
Mám normální mobilní telefon, Nokii 5310, se systémem Nokia Series 40 a chci na něm programovat :-). Udělal jsem si offline html stránku s JavaScriptem pro interpretaci JavaScriptu a pak jsem našel na internetu ještě J2ME interpreter jazyku C. Myslím, že pokud jde Cčko, neměl by být takový problém interpretovat C++, nebo ne?
Garret Raziel napsal:
To CommanderZ : Nn, nemyslím Windows Mobile, ale přímo mobilní telefony a nemyslím "kompiler na platformu mobilních telefonů" ale přímo IDE a kompiler "pro mobilní telefony", "na mobilní telefony", "IDE a kompiler (spíš interpreter), který rozjedu jako J2ME aplikaci na mobilu a něco v tom naprogramuju". Už jsem se ptal spousty lidí, a nikdy to nikdo nepochopil :-D Já prostě chci programovat na svym mobilu. Mimochodem, když jsme u toho Windows Mobile, neexistuje něco takového i pro PDA? To bude zřejmě reálnější.
Mam takovy pocit ze nejake jednoduche ceckove IDE a kompilator pro WM jsou. Take je nejaky basic a neco ve stylu GameMakeru. Nevim na jake urovni tyhle veci ale jsou. Na PPC si radsi ctu nebo posloucham MP3 :)
Ono i kdyz mas model s QWERTY klavesnici, tak je stejne hrozny porod tam nejaky kod psat, protoze pro vetsinu specialnich znaku musis leztt do Symbols dialogu - a jak vsichni vime, programovy kod je ze tretiny tvoren spec znaky.
PS: na dumb phonech nerozjedes ani ceckove aplikace, natoz pak IDE :P
To CommanderZ : No, právě C interpreter na svém dumb phonu mám (docela jsem se tomu divil, že to někdo napsal :-)), JavaScriptovej "vykonávač" nebyl težkej a říkal jsem si, že když může být interpreter C, tak proč to neupravit a nepřidělat C++? Ale co už, tak možná fakt žádnej není. Mimochodem, na PDA jsem nedávno někde našel C++ kompiler, ale spouštěl se z příkazové řádky -> tudíž jsem musel nainstalovat program pro emulaci příkazové řádky, jenže ten mi na PDA nejel. Škoda, no.
Jak takovy interpreter vypada? To je Javova vec ktera otevira exace? Nebo se do toho rvou rovno skrpity v cecku?
Nn, exáč to neotevírá, kód se napíše přímo do IDE a pak se akorát spustí. *.EXE to otevírat neumí.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Interpreter JavaScriptu — založil Colpik
Chybi mi php interpreter — založil David
Java v Mobilu — založil Herm
JavaFX na mobilu — založil goddard
ICQ v mobilu od O2 — založil Tokan