"Sdílení" proměnných mezi unitama – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

"Sdílení" proměnných mezi unitama – Delphi – Fórum – Programujte.com"Sdílení" proměnných mezi unitama – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
geckon0
Návštěvník
30. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám v programu Unit1 a Unit2, přičemž potřebuji, aby Unit1 mohla pracovat s proměnnými z Unit2 a naopak. Když ale do uses napíšu v každé unitě tu druhou, tk mi to vyhodí chyby: "Circular unit reference to "Unit2"" a "Circular unit reference to "Unit1"". Poradíte, jak to spravit? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
"Neberte život tak vážně. Stejně z něj nevyváznete živí."
Reklama
Reklama
retriwr0
Stálý člen
1. 5. 2008   #2
-
0
-

http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007101502-delphi-v-prikladech-4-dil-hledani-min-2

Při pokusu o kompilaci ale zjistíme, že se program nezkompiluje. V jednotce Miny_f (původně Unit1) totiž není žádná proměnná Form2. Delphi ale pozná, že chceme použít Form2 z jednotky Nastaveni_f a nabídne nám přidání reference do Miny_f. Pokud si chcete přidání zařídit sami, připište na začátek bloku implementation uses a jméno unity.



...
implementation

uses Nastaveni_f; //nová část kódu

{$R *.dfm}
...


Toto nám umožní používat v jednotce Miny_f i proměnné, procedury, funkce atd. unity Nastaveni_f

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.252.–
You gotta do what you gotta do
retriwr0
Stálý člen
1. 5. 2008   #3
-
0
-

To geckon : takto to nejde udělat kvůli tzv. kruhové referenci (jak uvádí i chybová hláška) - tímto způsobem se totiž na dané místo zkopírují celé unity, včetně Unit2, do které se ale musí nejdřív zkopírovat Unit1, do které se musí zkopírovat Unit2, do které se musí před tím zkopírovat Unit1... a vzniká tak nekonečný kruh - Delphi to však rozpozná a neumožní kompilaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.252.–
You gotta do what you gotta do
1. 5. 2008   #4
-
0
-

Řešení je jednoduché, u jedné Unity musíš dát uses do implementation, ne do interface, a už to bude v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
1. 5. 2008   #5
-
0
-

Aha, omlouvám se za duplicitní řešení :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
geckon0
Návštěvník
1. 5. 2008   #6
-
0
-

Díky moc, vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
"Neberte život tak vážně. Stejně z něj nevyváznete živí."
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý