Odpočítávání – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odpočítávání – Python – Fórum – Programujte.comOdpočítávání – Python – Fórum – Programujte.com

 

Tomik
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
2. 5. 2008   #1
-
0
-

Je možné vytvořit program na odpočítávání, jestliže ano jak??

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.231.–
pawlik0
Grafoman
2. 5. 2008   #2
-
0
-

To Tomik :
1) Odpočítávání čeho?
2) Myslíš tím konzoli, nebo např. Tkinter?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Tomik
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
2. 5. 2008   #3
-
0
-

Odpočítávání v sekundách :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.231.–
pawlik0
Grafoman
2. 5. 2008   #4
-
0
-

To Tomik :

from Tkinter import *

from tkMessageBox import showinfo

class Odpocet:
def __init__(self):
self.vteriny = 5
self.root = Tk()
if self.vteriny > 0:
self.root.after(1000, self.Vteriny)
else: showinfo("Baf!", "To ses lekl!")
self.times = Label(self.root, bg="black", fg="white",
font=("Trebuchet MS", 10, "bold"), text=self.vteriny)
self.times.pack(fill=BOTH, expand=1)
self.root.mainloop()

def Vteriny(self):
self.vteriny = self.vteriny - 1
self.times['text'] = self.vteriny
if self.vteriny > 0:
self.root.after(1000, self.Vteriny)
else: showinfo("Baf!", "To ses lekl!")


main = Odpocet()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Stanke
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
23. 5. 2008   #5
-
0
-

mysslim ze lepsie je pouzit novy thread:

import thread, time


def do1000():
var=True
i=1
while var:
print i
i=i+1
time.sleep(0.1)
if i>1000:
var=False
thread.start_new_thread(do1000, () )

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.253.–
Eli
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 6. 2008   #6
-
0
-

Hledam odpocitavani do webu, pokud by se to dalo dat do tabulky male cili cisla pod sebe aby to nebylo na sirku vice nez 150 px - budu Vam vdecna pokud pomuzete, potrebuji aby tam bylo kolik tydnu, dnu, hodin, minut a sekund. Dekuju vsem za radu pripadne pomoci, nemohu nikde nic najit - nezalezi zda to bude javascript nebo flash.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.76.–
curo0
Newbie
25. 6. 2008   #7
-
0
-

To Eli :

<script>

function daysTill() {
//---------- EDIT THE VARIABLES BELOW ------------------
// EDIT THE VARIABLES BELOW

var day= 1 // Day
var month= 1 // Month
var year= 2009 //Year
var event= "New Year's Day 2009"
var end = "days left until"
//---------- END OF EDIT -------------------------------

var daystocount=new Date(year, month -1, day)
today=new Date()
if (today.getMonth()==month && today.getDate()>day)
daystocount.setFullYear(daystocount.getFullYear())
var oneday=1000*60*60*24
var write = (Math.ceil((daystocount.getTime()-today.getTime())/(oneday)))
document.write('There are <strong>'+write +'</strong> '+end+' '+event)
}
daysTill();
</script>

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=js+odpo%C4%8Det&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=lang_cs

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Eli
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 6. 2008   #8
-
0
-

To curo : Dekuji za radu, ale mne to nefunguje jak sem asi chtela, Myslela jsem ze to vypise asi toto:
Do konce.... zbývá:
.... dnů
...hodin
...minut
...sekund a bude se to stále odpocitavat tak aby to bylo videt.

Ja jeste projdu to vyhledavani googlem ja sem googlila jiny slova ne js odpocitavani konkretne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.76.–
Eli
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 6. 2008   #9
-
0
-

jeste chci jed dodat - bohuzel tu nevidim edit prispevku asi tim ze nejsu lognuta - pokud by to na me mohlo mluvit cesky tady v tom to ukazuje jen dny kolik jich zbyva a jeste to zacina There are - mne to nevadi ale tem co umeji jen cesky asi ano a vypada to dost divne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.76.–
Spectator0
Věrný člen
26. 6. 2008   #10
-
0
-

To Eli : Tak to smaž a přepiš česky. Budeš to mít hned :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.4.–
. . .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Odpočítávání — založil Bunny-sh

Odpočítávání + Gauge — založil Navara

Odpočítávání do data — založil Miky

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý