Prace s tabulkou – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prace s tabulkou – PHP – Fórum – Programujte.comPrace s tabulkou – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Gadael0
Návštěvník
2. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravim!
mam tabulku ktera ma tyto sloupce:

| hlavni_krit | krit_1 | krit_2 | krit_3 |

Potrebuju funkci, ktera bude mit dva parametry - prvni mi urci, do ktereho radku se mam podivat podle prvniho sloupce, a druhy parametr mi bude vybirat ze ktereho sloupce v danem radku vzit hodnotu (t.j. esi z krit1, nebo krit2 resp. krit3). Funkce bude vracet hodnotu v bunce daneho radku.

A ted, da se to udelat nejak jednodusseji, nez napsat do funkce tolik IFu, kolik je radku (pro prvni parametr) a do kazdeho toho IFu dat tri IFy pro krit1, krit2, krit3? Takhle by ta funkce mela treba 200 radku v zavislosti na poctu radku v tabulce...

Doufam, ze to bylo srozumitelne. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
3. 5. 2008   #2
-
0
-

Ja bych v tomhle pripade asi vybiral jenom podle krit1 a krit2 a krit 3 zpracoval uz mimo mysql. Jestli tomu dobre rozumim, tak krit 2 nebo 3 uz radek nejak ovlivnit nemohou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
insider0
Věrný člen
3. 5. 2008   #3
-
0
-

zdravim,

jestli dobre chapu dotaz, tak by to melo jit vcelku jednoduse

function vyber($radek,$sloupec){

$moznosti = array('krit1','krit2','krit3'); // moznosti sloupcu, pokud jsi si jisty, ze urcite funkci nebudes volat se sloupcem, ktery v db neni, muzes to vynechat
if(!in_array($sloupec,$moznosti)) // kontrola, jestli je sloupec v moznostech
return ; // jestli ne, funkce se ukonci
$vyber = mysql_query("select ".$sloupec." from tabulka where hlavni_krit = '".mysql_escape_string($radek)."'"); // vyber z databaze
if(mysql_num_rows($vyber) > 0){
$data = mysql_fetch_array($vyber);
return $data[$sloupec]; // pokud je pocet vracenych radku vetsi nez nula, tak funkce vrati data z radku a sloupce, ktery si zadal
}

return ; // jinak nevrati nic
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý