Nastavenie SDL v Dev-c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavenie SDL v Dev-c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavenie SDL v Dev-c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mendy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2008   #1
-
0
-

ahojte potrebujem pomoct. Prave som sa zacala venovat SDL a ale neviem nastavit dev-c++ tak aby mi vsetko fungovalo tak ako ma . Ked skopirujem prvy kod z kurzu tak mi to ukazuje na chybu hned pri include <sdl.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.64.–
Reklama
Reklama
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
3. 5. 2008   #2
-
0
-

To mendy : Nejspíše si nastavil špatně cesty. Vlož samotný soubor sdl.h do výchozí složky include od dev-c++, je to nejspolehlivější způsob.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
mendy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2008   #3
-
0
-

aha lenze to by som ho musela mat
je rozdiel mat hlavickovy subor pre dev a Vc++??

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.36.–
yaqwsx+9
Posthunter
3. 5. 2008   #4
-
0
-

To mendy : Žádný....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mendy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 5. 2008   #5
-
0
-

a teda by mi ho nemohol niekto prilinkovat :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.36.–
mephi0
Expert
7. 5. 2008   #6
-
0
-

vec sa ma takto:
.h = hlavičkový súbor, ten sa includuje do projektu direktívou #include, je tam zoznam f-cií, ktoré môžeš použiť
.lib = staticky linkovaná knižnica, je nutné nastaviť linker tak, aby k projektu linkoval aj tieto knižnice, ak sa z nich používajú funkcie.

http://www.root.cz/serialy/sdl-hry-nejen-pro-linux/

tu maš pekne napisane ako na to:
http://www.root.cz/clanky/sdl-hry-nejen-pro-linux-2/

ps: pamätám si ako som mal problem rozbehať SDL pod DEV. Tušim bol problem v poradi linkovaných hlavičiek. Zdá sa mi to nepravdepodobné, ale pamätám si ako som to vyriešil prehodením na poradie v akom su uvedené libky na tom root-e.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mephi0
Expert
7. 5. 2008   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hlavinka0
Návštěvník
22. 5. 2012   #8
-
0
-

Ahoj, pokoušel jsem se spustit sdl přesně podle návodu na tom rootu, ale nedokázal jsem to ani, když jsem si stáhl ten ukázkový příklad, podařilo se mi akorát spustit ten exe soubor, když jsem měl ve složce sdl.dll stejne verze v jake to bylo vytvoreno, ale dev-c++ mi to nechce zkompilovat, i kdyz v linkeru jsem to zkontroloval a bylo tam vsechno, zkratka si uz nevim rady jak to spustit

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.245.–
yaqwsx+9
Posthunter
22. 5. 2012   #9
-
0
-

#8 Hlavinka
Promiň, ale kříšťálovou kouli jsme zrovna včera poslal na reklamaci... Bez výpisu chyb ti těžko porádíme, kde je chyba. Máš správnou verzi knihoven? Přilinkované lib soubory?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Hlavinka0
Návštěvník
22. 5. 2012   #10
-
0
-

:-) nejak tohle nechapu tenhle problem jsem zjistil na pocitaci na praxi, ale kdyz jsem to vyzkousel doma tak mi to jede, netusim cim to bude, snad asi tim ze jsem pouzival novou betu dev-c++, tak dik za reakci a omlouvam se za nepopsani tech chyb, priste si dam pozor :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.185.–
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
23. 5. 2012   #11
-
+2
-
Zajímavé

Přiznám se, že nevím jak je to s Dev-c++ teď, ale vzpomínám si, že před pár lety se mluvilo o ukončení podpory pro tento  program.

Měl mnoho chyb a konkurenční IDE měli daleko více funkcí.

A s těmi chybami nemyslím žádné maličkosti. Sám jsem narazil na případ, kdy buď špatně kompiloval kód nebo špatně fungoval debugger. To už si nepamatuji. Asi 4 dny jsem jsem strávil laděním a program stále nic ! Zkusil jsem to v MS Visual C++ a Eclipse a ejhle, šlapalo to jak hodinky. Od té doby jsem na DevC++ nesáhl.

Takže pokud jsi začátečník, tak ti také doporučuji ho nepoužívat, což ti umožní soustředit se na programování, než na hledání různých tipů co a jak v něm zprovoznit. nebo obejít. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Hlavinka0
Návštěvník
24. 5. 2012   #12
-
0
-

ok dik :-) sam jsem tez zpozoroval chyby, ale na ty primitvni cvicne programky jsem si myslel ze postaci :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.245.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Nastavenie Qt — založil Anonymní uživatel

Nastavenie VC++ — založil Trebor

Nastavenie Apache — založil mORb

Python nastavenie — založil Patrik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý