Hra- hádáni zvířat - binární strom / heapsort – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hra- hádáni zvířat - binární strom / heapsort – Java – Fórum – Programujte.comHra- hádáni zvířat - binární strom / heapsort – Java – Fórum – Programujte.com

 

ath.hvc
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 5. 2008   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.46.–
Nymph0
Duch
7. 5. 2008   #2
-
0
-

To ath.hvc : Víš, nechci ti rozhodně brát iluze, ale pochybuji, že se tady najde někdo, kdo by se z fleku pustil do řešení nějakého příkladu úplně od začátku. Každý má asi své práce dost. Takže odpověď na tvou otázku zda někdo nevíme jak začít s tímto programem zní, víme:

Sednout si k tomu a zamyslet se. ;)

A pokud je to tvá semestrální práce, tak bys to měl vědět i ty, jelikož to není tak složité a jelikož vás to učí. My ti tady rádi poradíme s konkrétním problémem, ale tu část, kde se musí sednout k nepopsanýmu listu, zapojit mozek a vymyslet aspoň nějaké hrubé řešení, za tebe nikdo neudělá. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Things that we love, tell us what we are.
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
7. 5. 2008   #3
-
0
-

Program je pripojený ako príloha.

Ukážkový beh programu

Radoslav Rabara 2008

----------------------
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?ano
Je to macka?
ano
Vyhral som!
Pokracovat?
ano
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?ano
Je to macka?
nie
Som porazeny! Co to bolo za zviera?
pes
Napis mi, prosím, otázku na ktoru je pre pes odpoved ano a pre macka nie:
steka?
Dakujem, Pokracovat?
ano
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?ano
steka?ano
Je to pes?
ano
Vyhral som!
Pokracovat?
ano
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?nie
Je to had?
nie
Som porazeny! Co to bolo za zviera?
zizala:D
Napis mi, prosím, otázku na ktoru je pre zizala:D odpoved ano a pre had nie:
zije pod zemou?
Dakujem, Pokracovat?
ano
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?nie
zije pod zemou?nie
Je to had?
nie
Som porazeny! Co to bolo za zviera?
ryba
Napis mi, prosím, otázku na ktoru je pre ryba odpoved ano a pre had nie:
zije vo vode?
Dakujem, Pokracovat?
ano
Mysli si zviera a ja budem hadat.
Ma nohy?nie
zije pod zemou?nie
zije vo vode?ano
Je to ryba?
ano
Vyhral som!
Pokracovat?
nie

Ahoj


Dalo to zabrať pár hodín.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
MaSo0
Newbie
7. 5. 2008   #4
-
0
-

To Radike : On ale asi bude potřebovat i zdroják... :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.38.191.–
Real programmers use: copy con program.exe...
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
7. 5. 2008   #5
-
0
-

To MaSo : Az taky samaritan niesom. :smile9:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
Nightsorrow0
Newbie
8. 5. 2008   #6
-
0
-

Tak aspoň popíš princíp, ako si to robil. Usporiadal si to do stromu? Bude jednoduché pridať napríklad tisíc zvierat? Alebo si to robil princípom "if then else", kde si postupne vypísal čo to má robiť pre tých pár zvierat? Veľmi som nad tým nerozmýšľal, ale celkom by ma zaujímalo, ako usporiadať tie zvieratá do stromu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.198.–
Radike
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
8. 5. 2008   #7
-
0
-

To Nightsorrow : Ok, ok.

Vytvorime si triedu ANIMAL alebo ZVIERA. Bude obsahovat MENO_ZVIERATA a INFORMACIE o zvierati. MENO_ZVIERATA myslim netreba komentovat. :smile1: INFORMACIE-bude to pole otazok na ktore musi uzivatel odpovedat kladne aby si myslel toto zviera. napr. macka(kocka) ma v INFORMACIACH "ma nohy?", ale had ma v INFORMACIAH "null".

Vsetky zvierata mam ulozene v arrayListe VSETKY alebo ZVIERATA atd. Do tohto arrayListu budeme aj pridavat zvierata, pokial ho neuhadneme a teda nam uzivatel povie o ake zviera ide a poskytne nam novu informaciu.

ZACIATOK HRY: skopyrujeme nas arrayList VSETKY do ineho arrayListu napriklad TEMP. Prva otazka je "ma nohy?". Pokial uzivatel odpovie kladne, tak v zozname nechame vsetky zvierata, ktore maju v INFORMACIE ulozenu tuto otazku. Teda pokial mame v zozname len macku a hada, tak nam v TEMP zostane len macka.

DALSIA OTAZKA: len prva otazka je ulozena. Dalsie otazky si program zisti z INFORMACII zvierat ktore zostali v arrayListe. Zisti ktore zviera ma ako prve najmenej otazok a zobrazi jeho poslednu otazku.

KONIEC HRY: nastane ak v arrayListe TEMP zostane len jedno zviera, cize TEMP.size()==1. Vtedy zoberieme to jedno zviera a spytame sa uzivatela ci je to ono.
-Pokial ano, tak sme VYHRALI :smile3: .
-Pokial nie, tak sa ho spytame o ake zviera ide a o dalsiu otazku. Pridame zviera do arrayListu VSETKY, ale INFORMACIE budu tvorit INFORMACIE zvierata, ktore sme mu ponukli ako spravnu odpoved + otazka/informacia ktoru zadal uzivatel.



Mam viac rieseni, ale toto sa mi zda najviac hodne mojho casu. :smile8:
Pokial mate dalsie otazky tak sa pytajte. :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
MaSo0
Newbie
8. 5. 2008   #8
-
0
-

To Radike : Pěkné řešení, ale zřejmě nebude vyhovovat zadaní, jelikož tam nemáš použitou dynamickou strukturu binární strom...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.38.191.–
Real programmers use: copy con program.exe...
Nightsorrow0
Newbie
9. 5. 2008   #9
-
0
-

To Radike : Pekné riešenie. Porozmýšľam, či by sa to nedalo ešte kúsok jednoduchšie. Ja som pre kamoša robil tú úlohu s množinami a to bolo na pár minút.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.198.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Binární strom — založil Michaela

Binární strom — založil Tomáš

Binární strom — založil garamond

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý