Zalomení dlouhé sekvence znaků – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zalomení dlouhé sekvence znaků – PHP – Fórum – Programujte.comZalomení dlouhé sekvence znaků – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 5. 2008   #1
-
0
-

Hi, potřeboval bych radu. Mám stránku, na kterou je možné vložit příspěvky a potřebuji vyřešit problém s příliš dlouhým "slovem". Dejme tomu, že mi někdo ze srandy napíše v kuse 100x p za sebou bez mezery. Mno a jakmile mi takový příspěvek připíchne na nástěnku, tak mi to celou stránku rozhodí. Takže bych potřeboval, aby se takový příspěvek nezoobrazil a nebo třeba na 60 znaku zalomil. Jinak příspěvky ukládám do databáze. Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Reklama
Reklama
don_Dominique0
Super člen
6. 5. 2008   #2
-
0
-

To Anonymní uživatel : slouží k tomu fce chunk_split($text,$delka,$oddelovac)
http://cz2.php.net/manual/en/function.chunk-split.php
taže v tvem případě asi

echo chunk_split($vzkaz,60,"<br \/>");


EDIT: to lomítko \ je v tom br jenom proto protože se mi jinak nenapíše tag BR ale ukáže se tam prázdné místo !, takže si ho tam nezapomeň dát ve správném tvaru ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 5. 2008   #3
-
0
-

To don_Dominique : Fakt díkes, už to frčí jak má :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 5. 2008   #4
-
0
-

To don_Dominique : Tak teď mi ale nastal problém, že mi to zalomí jakýkoliv text delší jak 60 znaků, takže mi to tžeba rozsekne větu v půlce. A já bych to potřeboval jen v textu, jenž je v kuse delší jak těch 60 znaků. Teda jestli mě chápeš :D napr. "tenhle text je v pohode, aletenhletextkdyzbudedelsijak60znaku,abyzalomil" :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
don_Dominique0
Super člen
6. 5. 2008   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : tak si udělej vlastní funkci ve který budeš hledat mezeru nejbližší k 60tému znaku a tam tu větu zalomíš a pokud to bude v kuse tak to zalomíš prostě přesně na 60té pozoci.
Teď mě napadalo .. nevim jestli je to možné ale neni lepší ten text vypisovat do divu kterej bude mít pevně danou šířku a ten text by se měl zalomit sám ne ... nejsem si teda jistej ale mohlo by to tak být ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
6. 5. 2008   #6
-
0
-

vyzkousej:

wordwrap
admin at jcink dot com
25-Apr-2008 10:56
I wanted something that would word wrap just one word. People were doing ffffffffffffffffff in my comments page on my site, annoyingly stretching the page. but I didn't want to wrap at a certain fixed length, just wanted to break up words like that only. Here's what I came up with if anyone wants it.

function one_wordwrap($string,$width){

$s=explode(" ", $string);
foreach ($s as $k=>$v) {
$cnt=strlen($v);
if($cnt>$width) $v=wordwrap($v, $width, "", true);
$new_string.="$v ";
}
return $new_string;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
6. 5. 2008   #7
-
0
-

To hrach: dikes, zkusim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Zalomení v HT — založil Boblig

Zalomeni radku — založil turbo-snek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý