Zmenšenina fotek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmenšenina fotek – PHP – Fórum – Programujte.comZmenšenina fotek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #1
-
0
-

Hi, ještě bych měl jeden dotaz. Mám fotogalerii a potřebuji udělat zmenšeninu fotek, tak jsem si napsal skript viz. níž, který funguje, ale jen pokud fotografie má celkové rozměry +- 2560px, jakmile to je větší, tak mi to tu zmenšeninu meudělá. Už nevím co dělám špatně, tak pls radu! Díky



<?php
//header('Content-type: image/jpeg');

if(Is_File("../../fotografie/$_GET[fotografie]")){
$sirka = 145;
$vyska = 105;
$velikost = GetImageSize("../../fotografie/$_GET[fotografie]");
$puvodni_sirka = $velikost[0];
$puvodni_vyska = $velikost[1];

if($puvodni_sirka < $sirka) $sirka = $puvodni_sirka; //pouze zmenšit
if($puvodni_vyska < $vyska) $vyska = $puvodni_vyska; //pouze zmenšit

if($puvodni_sirka > $puvodni_vyska){
$vyska = Round(($puvodni_vyska / ($puvodni_sirka / $sirka)));
}
else{
$sirka = Round(($puvodni_sirka / ($puvodni_vyska / $vyska)));
}

$zmensena = ImageCreateTrueColor($sirka, $vyska);
$puvodni = ImageCreateFromJpeg("../../fotografie/$_GET[fotografie]");

ImageCopyResized($zmensena, $puvodni, 0, 0, 0, 0, $sirka, $vyska, $puvodni_sirka, $puvodni_vyska);

ImageJpeg($zmensena);
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #2
-
0
-

To Tomáš : Napiš mi na icq... a pro příště, zdrojáky do souboru ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #3
-
0
-

To DragonBehemont : ok, muj nick je TomasUL :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
6. 5. 2008   #4
-
0
-

To Tomas: 1) ty potřebuješ poradit, tak napiš ty!
To Dragon: 2) prosim, problemy resit na foru, ne soukrome. at se pak muze nekdo priucit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #5
-
0
-

To hrach: 1) uz jsem napsal a stejne sem nedostal odpoved
To anybody: 2) poradi mi tedy nekdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #6
-
0
-

To hrach: ten nick jsem mu tam napsal, aby vedel, kdo se mu bude prisravat do icq

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #7
-
0
-

To Tomáš : 1) Necekal jsem, ze napises hnedka...
2) okay... budu to resit tady....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #8
-
0
-

To DragonBehemont: sorry, obcas prekvapim rychlosti :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #9
-
0
-

To Tomáš : A jinak... mám to řešené ve své fotogalerii, funguje mi to bez problému, tak Ti sem dám zdroj a vyzkoušej ho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
6. 5. 2008   #10
-
0
-

To DragonBehemont: ok, to by bylo super :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #11
-
0
-

tady je ten zdroják... akorát si ho uprav podle sebe, jak ho budeš potřebovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
6. 5. 2008   #12
-
0
-

Díky a omlouvám za zbytecne pripominky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #13
-
0
-

To Tomáš : PS: je to tam řešeno pro náhled...

1.) Nejdříve zjištuji velikost obrázku
2.) Zjistím si koeficient velikosti a pomoci něj převedu původní obrázek na velikost náhledu
3.) Vytvořím si prázdný o této velikosti
4.) A překopíruji do něj zmenšeninu původního
5.) A uložím ... původní a náhled

Tak se v tom snad vyznáš

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #14
-
0
-

To hrach : v pohodě, vždyť se nic nestalo ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
netman920
Super člen
6. 5. 2008   #15
-
0
-

To DragonBehemont :
co tak pouzit imagecopyresampled?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #16
-
0
-

To netman92 : četl jsem si dokumentačku anevidím v tom rozdíl... můžeš mi to objasnit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
netman920
Super člen
6. 5. 2008   #17
-
0
-

To DragonBehemont :
no nemozem
ale moze to vyskusat
ja to vo svojej galerii vyuzivam tiez a bez problemov
mohlo by to pomôct

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #18
-
0
-

To netman92 : nevím, podle dokumentace, co jsem četl, tak je imagecopyresized naprosto stejné jako imagecopyresampled ... nebo aspoň jsem žádný rozdílnenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
netman920
Super člen
6. 5. 2008   #19
-
0
-

To DragonBehemont :
mne sa zdá nelogické aby robili vyvojari php 2 funkcie rovnake
Týmto vyzývam všetkých, ktorí o tom vedia viac, nech to sem napíšu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #20
-
0
-

To netman92 : nelogické to není... jsou takové funkce... a je jich několik. Například jsou funkce pro Windows servery a pro Linux servery... funkčně jsou stejné, ale název mají jiný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
6. 5. 2008   #21
-
0
-

v manuálu:

The image will be output at half size, though better quality could be obtained using imagecopyresampled().

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
DragonBehemont0
Super člen
6. 5. 2008   #22
-
0
-

To hrach : Aha, takže to znamená, že ta funkce imagecopyresampled() fotku nejen zmenší, ale ještě navíc "převzorkuje" a tím si jakoby udrží původní kvalitu. Díky za rozhřešení, tohodle jsem si nevšiml. - přesněji je to až u příkladu a na ten jsem se nedíval :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Jack060
Duch
19. 7. 2008   #23
-
0
-

Můžete mi někdo prosím poslat ten váš script s resampled na zmenšení obrázku na mail: bestforum@centrum.cz Díky. Také se teď v takových scriptech hrabu a hledám nějak nejlepší řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.168.–
DragonBehemont0
Super člen
19. 7. 2008   #24
-
0
-

To Jack06 : nerad to říkám... ale ten skript tu je, akorát stačí přepsat imagecopyresized na imagecopyresampled ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Jasper0
Věrný člen
19. 7. 2008   #25
-
0
-

Tomáš napsal:
...který funguje, ale jen pokud fotografie má celkové rozměry +- 2560px, jakmile to je větší, tak mi to tu zmenšeninu meudělá...



Jestli to nebude nedostatkem povolené paměti pro PHP. GD2 je celkem rozežrané... Jaký to vypisuje error při těch vekých obrázcích?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Vytahnuti fotek z FB — založil Henne

Slideshow fotek — založil Marcus Aurelius

Náhledy fotek — založil DragonBehemont

Upload fotek na www — založil cmml

Hromadný upload fotek — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý