Problém se zobrazováním obrazků v Canvas – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém se zobrazováním obrazků v Canvas – Python – Fórum – Programujte.comProblém se zobrazováním obrazků v Canvas – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MaS0
Návštěvník
7. 5. 2008   #1
-
0
-

mám takový problém, nejde mi zobrazit obrázek v udělátku Canvas.

from Tkinter import *


hlavni=Tk()
obrazky=["1.jpg", "2.jpg", "3.jpg"]
cesta="D:\\obrazky"
radek=-1
liche=range(1,len(obrazky)+1,2)
for obrazek in obrazky:
if not obrazky.index(obrazek) in liche:
radek=radek+1
if not obrazky.index(obrazek) in liche and radek!=-1:
sloupek=0
else:
sloupek=1
okno=LabelFrame(hlavni, padx=5, pady=5)
okno.grid(row=radek, column=sloupek)
ob=Image.open(cesta+obrazek)
obr=ob.resize((128,128))
photo = ImageTk.PhotoImage(obr)
platno=Canvas(okno, height=128, width=128)
platno.create_image(128/2,128/2,image=photo)
platno.grid(row=radek, column=sloupek)
nazev=Message(okno, text=os.path.splitext(obrazek)[0], width=128)
nazev.grid(row=radek+1,column=sloupek, sticky=N)
hlavni.mainloop()


má to zobrazovat náhledy obrázků ve dvouch sloupcích, ale když to spustím zobrazí se mi pouze poslední obrázek, prosím poraďte mi co s tím mám dělat

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
18. 5. 2008   #2
-
0
-

Zdravím

Nemám teď moc času to zkoušet, ale myslím, že vím, v čem je chyba. Zkuste následující:



#Na začátek programu:
seznam_obrazku = [ ]
#Do cyklu:
ob=Image.open(cesta+obrazek)
obr=ob.resize((128,128))
photo = ImageTk.PhotoImage(obr)
seznam_obrazku.append(photo)
#Na konec programu:
hlavni.image = seznam_obrazku
hlavni.mainloop()

Snad to bude fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý