Stahovaní souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Stahovaní souboru – PHP – Fórum – Programujte.comStahovaní souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
svobodicz0
Newbie
7. 5. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych pořešit, aby se mi po kliknutí na tlačítko textový soubor nabídl ke stažení. Ono mi to i funguje, jenom s tím problémem, že soubor, který se mi stáhne má velikost 0 B. Přitom na serveru, když ho stáhnu přes ftp, tak je naprosto OK. Asi tuším, že problém bude s cestama.
Jak to mám:
ze souboru index.php volám odkaz download.php, v kterém je toto:

include "config.php";

header("Expires: ".GMDate("D, d m Y H:i:s")." GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"".FILE_NAME."\""); // za konstantu dosad treba "preklad.txt"


adresařová struktura
./export/preklad.txt

./admin/index.php
./admin/download.php


V čem je zakopanej pes? Poradíte, pls

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.48.–
Reklama
Reklama
7. 5. 2008   #2
-
0
-

Ty jsi spatne pochopil tu hlavicku Content-Disposition. Ono to filename neni jmeno na serveru, ale pouze jmeno souboru nabidnute klientovi. Ty tedy nemuzes rict, ze si ma stahnout soubor abc.txt, muzes mu jen rict, ze se ten soubor ma jmenovat abc.txt. Obsah souboru je pak vlastne pouze trosku jinak obslouzenym standartnim vystupem z PHP. Z toho vyplyva, ze obsahem souboru bude to, co ty v PHP vypises. Takze kdyz chces uzivateli timhle zpusobem nalozit nejaky soubor, tak ho musis cely nacist a pak vypsat. Funkce readfile() to za tebe udela v jednom kroku, nicmene to nic nemeni na faktu, ze to PHP musi cele prezvykat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
svobodicz0
Newbie
8. 5. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : Díky moc :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý