Zakladni prace se SESSION – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zakladni prace se SESSION – PHP – Fórum – Programujte.comZakladni prace se SESSION – PHP – Fórum – Programujte.com

 

BigBear0
Stálý člen
8. 5. 2008   #1
-
0
-

Ahojte, koukal jsem se do vyhledavani a je toho tu az prilis, ale nic, co by mi zodpovedelo vsechno, co potrebuji vedet (neprohledal jsem ale vsechna vlakna, je toho fakt hodne)... Zkousim pracovat se sessions, neumim to samo sebou, a nevim, zda s nimi pracuji dobre... Mohli byste mi, moc prosim, nekdo napsat uplne jednoduchy skriptik, ktery zahaji session. V pripade, ze neni uzivatel prihlasen, zobrazi formular na prihlaseni(jmeno heslo submit), v pripade, ze je, tak jen tlacitko na odhlaseni a kdyz je prihlasen, tak treba zobrazit hlasku "ahoj uzivateli"? A spravne mi osetrit start a ukonceni session a uchovavani dat (jmena a hesla) v session tak, aby se po ukonceni k datum nikdo nedostal a aby se nikdo nedostal ke kodu, ktery je urcen jen pro prihlaseneho(cili k hlasce ahoj uzivateli)? Mockrat vam dekuji :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
raddino0
Návštěvník
8. 5. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
BigBear0
Stálý člen
8. 5. 2008   #3
-
0
-

Dekuju, koukal jsem se na to... a porad si tim nejsem jisty... zkusim to takto... mohlo by to tak byt?



<html>
<body>
<?php
define("ADMIN", "admin");
define("ADMIN_PASS", "admin");

session_start();

if (isset($_POST['user']) && isset($_POST['password'])) {
if ($_POST['user'] == ADMIN && $_POST['password'] == ADMIN_PASS) {
$_SESSION['user'] = $_POST['user'];
$_SESSION['password'] = $_POST['password'];
}
}

if (isset($_POST['logoff'])) {
unset($_SESSION['user']);
unset($_SESSION['password']);

session_destroy();
}

if (!isset($_SESSION['user'])) {
?>
<form action="session.php" method="post">
Jméno: <input id="user" type="text" name="user" maxlength="128" />
Heslo: <input id="pasword" type="password" name="password" maxlength="128" />
<input id="submit" type="submit" name="submit" value="Přihlásit" />
</form>
<?php
} else {
echo "Ahoj uzivateli " . $_SESSION['user'];
?>

<form action="session.php" method="post">
<input id="logoff" type="submit" name="logoff" value="Odhlásit" />
</form>

<?php
}
?>
</body>
</html>

jeste mam ale trochu problem s tim, ze kdyz zavru prohlizec a znovu ho otevru, tak session porad bezi :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
raddino0
Návštěvník
8. 5. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
BigBear0
Stálý člen
8. 5. 2008   #5
-
0
-

Moc dekuju, skvele :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
raddino0
Návštěvník
8. 5. 2008   #6
-
0
-

v poho a s tim kodem pockej na nekoho skusenejsiho :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
BigBear0
Stálý člen
8. 5. 2008   #7
-
0
-

To uz neni nutne resit, ja myslim, ze tvuj prvni odkaz byl tak vyborny, ze mi vse vyresi ;-)... pomoci toho intervalu, co jsi na nej psal odkaz, jsem se to prave ucil (jenze podrobne neni vzdycky to nejlepsi, pze sice jsem se teoreticky naucil pouzivat sessions, ale nevim, zda to funguje dobre, pac tam neni poradny priklad... pro me je to dobre, az uz budu trosku se sessions umet)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý