Význam modifikátorů – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Význam modifikátorů – .NET – Fórum – Programujte.comVýznam modifikátorů – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
paul270
Návštěvník
8. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím.

Když vytvářím např. bod, tak kód píšu do metody (snad se tomu tak říká):

protected override void OnPaint(PaintEventArgs e)...


A zajímalo by mě, proč metoda je právě protected override? Šlo by tam něco jiného? Mám celkem bordel v tom, kdy se co používá (private, protected, public). Díky.

Editoval djanosik: Změnil jsem titulek, aby lépe odpovídal obsahu vlákna. Dávejte si na to pozor!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Reklama
Reklama
8. 5. 2008   #2
-
0
-

To paul27 : Modifikátor override řiká, že přepisujete metodu bázové třídy. Modifikátor protected řiká, že je metoda dostupná uvnitř třídy a také ve všech odvozených třídách. V tomto případě to změnit nelze (modifikátor viditelnosti se přebírá ze základní třídy), lze vytvořit novou metodu s jinými modifikátory.

Doporučuji nastudovat. Něco je zde: http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2006061803-kurz-c#-2-lekce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
paul270
Návštěvník
11. 5. 2008   #3
-
0
-

To djanosik : Díky. Máš pravdu, že je lepší to nastudovat hezky od začátku...myslím, že už to celkem chápu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Má význam učit se C# ??? — založil ospaly.stanislav

Význam IE6 — založil Onsi

Vyznam pointeru — založil Alan

Význam #define a typedef — založil Zutent

C Fcia a vyznam pointru — založil Plui

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý