Zjištění požadované adresy v error dokumentu 404 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění požadované adresy v error dokumentu 404 – PHP – Fórum – Programujte.comZjištění požadované adresy v error dokumentu 404 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
11. 7. 2006   #1
-
0
-

Nezlobte se za ten p?iblble napsan? nadpis, ale vůbec m? nenapadlo, jak to napsat.
Chci si vytvo?it vlastn? error 404 - nenalezen, ale nev?m, jak zjistit adresu, kv?li kter? se tato chybov? str?nka zobraz? (cht?l bych, aby se ukl?dal n?jak? log soubor s d?vody zobrazen? t?to chyby, proto to pot?ebuju).
Jak zjistit adresu str?nky, z n?? vze?el po?adavek, kv?li kter?mu se str?nka s chybou zobrazila, v?m: $_SERVER["HTTP_REFERER"];
Ale jak zjistit odkaz, na kter? bylo kliknuto?

Hlavn? m? neodkazujte na PHP manu?l! M?m nejnov?j?? verzi (stahoval jsem jej p?ede dv?ma dny) a kdy? kliknu na n?jak? odkaz $_SERVER, tak se mi zobraz? str?nka s t?mto textem "P??loha U. Co zde chyb?" a to je v?echno.

D?ky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 7. 2006   #2
-
0
-

Ten manual je na nekolika mistech i na netu ;)

neslo by na to $_SERVER["PHP_SELF"]?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
11. 7. 2006   #3
-
0
-

Nezkou?el jsem to, ale pokud v?m, tak to je atu?ln? adresa (co? je v tomhle p??pad? adresa error dokumentu), jen?e j? pot?ebuju adresu odkazu, na kter? bylo kliknuto.
Nav?c, tohle vyp??e pouze adresu aktu?ln?ho souboru bez prom?nn?ch p?ed?van?ch v url. Nap??klad budu na str?nce index.php?file=login&action=1, tak v $_SERVER["PHP_SELF"] bude ulo?eno pouze index.php. Jen?e j? m?m web sest?vaj?c? z jedin?ho souboru index.php a obsah str?nek je vkl?d?n pomoc? include(), podle hodnoty prom?nn? $file p?ed?van? v URL.

M??e? mi napsat n?jak? odkazy, kde bych na?el n?jak? schopn? manu?l (pokud mo?no v ?e?tin?)?
Zkou?el jsem ?esk? online manu?l na php.net a tam je to sam? "P??loha T. Co zde chyb?".
V anglick?m manu?lu je toho sice v?c (p?ed chv?l? jsem ho stahoval), ale kdy? ta angli?tina... ?:ehh:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
11. 7. 2006   #4
-
0
-

phpinfo(); vypíše celkem dost proměnných, které se občas hodí, možná by pomohla proměnná $_SERVER["REQUEST_URI"].

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Marek Štafl0
Stálý člen
11. 7. 2006   #5
-
0
-

Tak $_SERVER["REQUEST_URI"] mi vypíše pouze složku, ve které se nachází - ale zase jen ten error dokument.

Ach jo, co já si to vzal do hlavy?!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
double0
Newbie
12. 7. 2006   #6
-
0
-

OK, chlape. Tvé řešení je skutečně jen v $_SERVER['HTTP_REFERER'] - je Ti doufám jasné, že si musíš vytvořit vlastní dokument 404 a v něm zjišťovat odkud je zavolán???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
12. 7. 2006   #7
-
0
-

Samozřejmě že vlastní stránku 404 mám. Jenže HTTP_REFERER vrací adresu stránky ze které vzešel požadavek a né adresu odkazu, na které bylo kliknuto!
Schválně klikni odsud na tenhle odkaz: http://www.marextafl.cz/nejaka_stranka.php
Nejaka_stranka.php neexistuje, tak budeš přesměrován na 404.
A dole, tam kde je napsáno, co obsahuje zpráva s chybovým hlášením, na řádku "Stránka z níž vzešel požadavek:" bude URL tohohle fóra - to je výsledek HTTP_REFERER.
Jenže já chci vědět, adresu odkazu, na který bylo kliknuto - v tomhle případě tedy: http://www.marextafl.cz/nejaka_stranka.php

Chápeš?

Zkoušel jsem QUERY_REQUEST, jenže to nefunguje při přesměrování.
Pardon, QUERY_STRING

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
12. 7. 2006   #8
-
0
-

A nešlo by to třeba nějak vyřešit přes .htaccess?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Jur??ek
~ Moderátor
0
Stálý člen
12. 7. 2006   #9
-
0
-

Teraz som to skusal. Ak je v Apache nastaveny "ErrorDocument 404 /file.xyz", tak nevidim dovod preco by nemalo ist cez REQUEST_URI. Pretoze REQUEST_URI odovzdava nazov suboru na ktory bolo kliknute.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
13. 7. 2006   #10
-
0
-

Jenže já se přece na webhostingu do nastavení Apache nedostanu, nebo snad jo?
Můžu si editovat .htaccess, měnit některá nastavení PHP, ale nastavení Apache...?
To přesměrování na error 404 mám přes .htaccess.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
13. 7. 2006   #11
-
0
-

Tak te? jsem to zkou?el snad na v?echny mo?n? způsoby, proto?e mi to nedalo a zjistil jsem toto:
REQUEST_URI funguje pouze v p??pad?, pokud m?m cestu k error dokumentu v .htaccess zadanou jako relativn?. Pokud je zad?na absolutn? (nap?. http://chyba.server.cz/index.php), tak vrac? adresu error dokumentu.

To je tedy dost trapn?, proto?e pokud m?m v?c subdom?n a v ka?d? subdom?n? je?t? n?jak? slo?ky (t?eba chat.server.cz/hlavni/), mus?m v ka?d? slo?ce vytvo?it stejn? error dokument.
Aspo? ?e u? v?m jak na to.

D?ky moc v?em

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Zjištění IP adresy — založil dragon124

Zjištění adresy — založil tonez

404 — založil Bengo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý