Cislo? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cislo? – C / C++ – Fórum – Programujte.comCislo? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Alan0
Věrný člen
12. 7. 2006   #1
-
0
-

Zdarec, mel bych mensi dotaz, jestli nekdo nevi, jak zjistit, jestli uzivatel zadal cislo(pomoci cin >> promena). Neco jako if(promenna == cislo){ blalba; }
D?ky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Jura_0
Stálý člen
12. 7. 2006   #2
-
0
-

Al napsal:

Zdarec, mel bych mensi dotaz, jestli nekdo nevi, jak zjistit, jestli uzivatel zadal cislo(pomoci cin >> promena). Neco jako if(promenna == cislo){ blalba; }
Díky moc!



Objekt cin ma tu vlastnost, ze v pripade kdy je na vstupu ocekavano cislo a predate mu cokoliv jineho, tak se nastavi jeho failbit. A jelikoz ma trida istream zdedeny operator ! a void*, tak ho lze testovat pouhym:


if(!(std::cin >> num)){
std::cerr << "Nebylo vlozeno cislo!!!!";
std::cin.clear();
std::cin.ignore(std::numeric_limits<std::streamsize>::max(), 'n');
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
12. 7. 2006   #3
-
0
-

?
Pise mi to chyby u

std::cin.ignore(std::numeric_limits<std::streamsize>::max(), 'n');
??


--------------------Configuration: blind - Win32 Debug--------------------

Compiling...
blind.cpp
C:Documents and SettingsAlanDokumentycblindblind.cpp(128) : error C2039: 'numeric_limits' : is not a member of 'std'
C:Documents and SettingsAlanDokumentycblindblind.cpp(128) : error C2065: 'numeric_limits' : undeclared identifier
C:Documents and SettingsAlanDokumentycblindblind.cpp(128) : error C2275: 'std::streamsize' : illegal use of this type as an expression
C:Documents and SettingsAlanDokumentycblindblind.cpp(128) : error C2039: 'max' : is not a member of '`global namespace''
C:Documents and SettingsAlanDokumentycblindblind.cpp(128) : error C2065: 'max' : undeclared identifier
Error executing cl.exe.

blind.exe - 5 error(s), 0 warning(s)
???:((?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Jura_0
Stálý člen
12. 7. 2006   #4
-
0
-

No, nevim, ja MS VC nevlastnim, takze nemuzu rict co presne je spatne, ale v Dev-C++ mi to funguje bez problemu:



#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
int num;
if(!(std::cin >> num)){
std::cerr << "Nebylo vlozeno cislo!!!!" << std::endl;
std::cin.clear();
std::cin.ignore(std::numeric_limits<std::streamsize>::max(), 'n');
}
else
cout << num;
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Ale patrne vam tam chybi nejaky header - zkuste includovat <limits>?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
12. 7. 2006   #5
-
0
-

jj, uz to funguje, díky mockrát!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Číslo — založil Garret Raziel

Hexadecimální číslo — založil Divisor

Náhodné číslo — založil Jakub Vojáček

Komplexní číslo — založil Adam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý