Výpis dat do tří sloupců – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis dat do tří sloupců – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis dat do tří sloupců – PHP – Fórum – Programujte.com

 

cheeester0
Stálý člen
12. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

mám otázku: jak se řeší výpis dat z databáze do tří sloupců? Jako tomu je třeba v e-shopech.
Výrobek 1 Výrobek 2 Výrobek 3
Výrobek 4 Výrobek 5 Výrobek 6
Výrobek 7 ..

Předem díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
12. 5. 2008   #2
-
0
-

Pres HTML tabulku. Bez znalosti HTML k PHP nelez :)

(jeste to jde pres text/plain vystup, to je ale pozuitelne jen v nekterych pripadech)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
12. 5. 2008   #3
-
0
-

pri kazdym vypisu zvys $i a pokud je $i % 3 == 0 pak vypis tr

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
cheeester0
Stálý člen
12. 5. 2008   #4
-
0
-

tak to mi je jasne ja ale nevim jak mam resit ten cyklus

$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM bla");


echo '<table>';

while($radek = mysql_fetch_assoc($dotaz)):

echo '<tr>';
echo '<td>'.$radek[vypis].'</td>';
echo '<td>'.$radek[vypis].'</td>';
echo '<td>'.$radek[vypis].'</td>';
echo '</tr>';

endwhile;

echo '</table>';


ale tady se mi budou vypisovat 3x ty same informace i kdyz do tri sloupcu. Jak ale udelam aby se vypisovaly pekne jedna po druhe ale delalo to ty 3 sloupce a pak radky dle poctu informaci???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
don_Dominique0
Super člen
12. 5. 2008   #5
-
0
-

To hrach : de to i s jedno podmínkou :



$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM bla");

echo '<table>';
echo '<tr>';
$i=0;
while($radek = mysql_fetch_assoc($dotaz)):
$i++;

echo '<td>'.$radek[vypis].'</td>';

if($i %3 == 0){
echo "</tr><tr>";
}

endwhile;
echo "</tr>"
echo '</table>';


sice je fuk kolik jich tam máš ... ale co ... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
12. 5. 2008   #6
-
0
-

To don_Dominique : a co kdyz bude presne zaznamu, aby to vyplnilo presne radky, budu mit pak "spatny" html kod s tr navic? jej, to ne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
don_Dominique0
Super člen
12. 5. 2008   #7
-
0
-

To hrach : Mno zas tak špatný nebude ne ! akorát nebudeš mít ten řádek vyplněnej ! já sem dycky používal tohle a bez problemu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
insider0
Věrný člen
13. 5. 2008   #8
-
0
-

To hrach: kdyz si v hlave projizdim ten cyklus, tak z toho vznikne kod, ktery by asi nechtel

<tr>

<td>produkt</td></tr>
<td>pro</td>
<td>pro</td>
<tr>...

takze taky nahodim nejake "reseni"(vychazim z hrachova kodu)


echo '<table>';
$i = 1;
while($radek = mysql_fetch_assoc($dotaz)):
if ($i % 3 == 1) { // pri prvnim,tretim,... prujezdu zacne radu
echo '<tr>';
}
echo '<td>'.$radek['vypis'].'</td>'; // prece nebude hledat konstanty ale rovnou ten retezec :)

if ($i % 3 == 0) { // pri tretim,sestem,... prujezdu ji zavre

echo '</tr>';

}
$i++;


endwhile; // jak ja tyhle endwhile a endif nesnasim :D
if(--$i % 3 != 0){ // ubereme $i, protoze se pridava az na konci cyklu a pokud je ruzne od nuly, je jasne, ze rada neni ukoncena
for($i = $i % 3;$i <= 3;$i++) // takze do 3 se vypisou prazdne bunky
echo '<td> </td>'; // forum nejak nebere entity, takze mezi <td> a </td> je "& nbsp;" (bez mezery)
echo '</tr>'; // a zavre se rada
}
echo '</table>';

no trochu jsem se do toho zamotal, snad jsem to napsal tak, jak jsem chtel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
13. 5. 2008   #9
-
0
-

To insider : sem to debil! :D
To don_Dominique : Jo :) tak, jak je videt, je tvoje reseni urcite lepsi... ale me osobne by to volne tr vadilo... :/

Svuj spatny prispevek mazu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Architekt0
Super člen
15. 5. 2008   #10
-
0
-

cheeester napsal:
Zdravím,

mám otázku: jak se řeší výpis dat z databáze do tří sloupců? Jako tomu je třeba v e-shopech.
Výrobek 1 Výrobek 2 Výrobek 3
Výrobek 4 Výrobek 5 Výrobek 6
Výrobek 7 ..

Předem díky



Rozhodně bys to neměl házet do tabulky, jak ti tu špatně radí. Dej to do divů se stylem float: left a width odpovídající třetině šířky pro ty tři sloupce. Pak se ti to pěkně poskládá bez ohledu na počet produktů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
toka0
Stálý člen
16. 5. 2008   #11
-
0
-

hrach napsal:
To insider : sem to debil! :D
To don_Dominique : Jo :) tak, jak je videt, je tvoje reseni urcite lepsi... ale me osobne by to volne tr vadilo... :/

Svuj spatny prispevek mazu...



Mne taky, a i validatorovi :smile18:

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
insider0
Věrný člen
16. 5. 2008   #12
-
0
-

To Architekt : jo, to jsem puvodne chtel navrhnout, ale pak jsem si vzpomel, ze IE mi s tim vzdycky delal problemy a musel jsem po X polozkach vkladat break(X je pocet polozek na radku). Navic, pokukd by obsah kazde polozky byl jinak dlouhy a divy by nemely nastavenou pevnou vysku, tak by se to kraaasne rozhazelo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Architekt0
Super člen
17. 5. 2008   #13
-
0
-

To insider : Break není potřeba. Pokud jde o rozdílnou výšku, dá se to pořešit tím, že se po X položkách (dle počtu na řádek) uzavřou do DIVu s clear: both;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

[C#] Vypis dat z while do c# — založil gledy

Výpis dat — založil Crasher

[C#] Vypis dat z while do c# — založil gledy

Výpis dat do tabulky v C — založil Filip

Vypis dat z tabulky — založil Bloudy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý