Přiřazení metody ke tlačítku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přiřazení metody ke tlačítku – Java – Fórum – Programujte.comPřiřazení metody ke tlačítku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pablo.O0
Duch
12. 5. 2008   #1
-
0
-

Čauves, prosim vás, jak mám přiřadit metodu ke tlačítku, když mám:
private void buttonActionPerformed(ActionEvent e) {
a sem potřebuju dostat běžnou metodu aby se spustila po stisku tlačítka
}

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
joe0
Newbie
12. 5. 2008   #2
-
0
-

Asi takhle

JButton btn = new JButton("Tlacitko :-)");
btn.addActionListener(new ActionListener() {
private void ActionPerformed(ActionEvent e) {
buttonActionPerformed(e);
}
});

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
sikus0
Duch
14. 5. 2008   #3
-
0
-

Pokud mohu doporučit, tak na grafiku používám Eclipse a do něho plugin "Visual editor". Je to jednodušší, když se s tím naučíš.
Tam potom stačí nastavit "actionLisener" a do toho už si pereš co chceš udělat při stisku tlačítka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.207.–
MaSo0
Newbie
16. 5. 2008   #4
-
0
-

Obecně se to dělá tak, že tlačítu přiradíš actionlistener.

JButton tlacitko = new JButton("Blabla");

tlacitko.addActionListener(this);

pak implementuješ metodu actionPerformed(ActionEvent e)
public void actionPerformed(ActionEvent e)

{
if (e.getSource() == tlacitko)
{
// tady přijde kód obsluhy stisku tlačítka
}
}

Předpokladem samozřejmě je, že třída GUI implementuje rozhraní ActionListener!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.38.191.–
Real programmers use: copy con program.exe...
joe0
Newbie
21. 5. 2008   #5
-
0
-

To MaSo :
A není to pak pomalejší, pokud by bylo na formuláři třeba 50 tlačítek? Musela by proběhnout několikrát podmínka... a při víc akcích se mi to zdá už nepřehledný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý