PASCAL - pomoc – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PASCAL - pomoc – Pascal – Fórum – Programujte.comPASCAL - pomoc – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Mandynka0
Duch
13. 5. 2008   #1
-
0
-

Ahojte,
potrebovala by som surne pomoc s Pascalom do skoly. Uz neviem na koho sa mam obratit a termin odovzdanie mi suri. Chodim dialkovo na vysku (Inzinierstvo zivot.prostredia) a mame aj informatiku, na ktorej mame vypracovat pacsal. (vid zadanie dole). Znamy mi ho uz vypracoval (vid priloha), ale treba tam este nieco doriesit a hlavne k tomu treba spravit este struktogram, pomozte PROSIM! Mandynka@azet.sk.

Zadanie z Pascalu

Zostavte algoritmus a program, ktorý v zadanom textovom súbore spočíta počet riadkov (riadkom sa rozumie text na jeho konci ma štandartná funkcia EoLn hodnotu true), počet viet (vetou je myslený text zakončený bodkou, otáznikom a podobne) a počet slov (slovom je myslená skupina znakov zakončená medzerou, čiarkou a podobne).

Zadanie vypracujte nasledovne:

1. Vykonajte analýzu všetkých potrebných vstupných a výstupných premenných. Stanovte ich dátový typ.

2. Zostavte štruktogram.

3. Zostrojte program v Pascale.

Odovzdajte 2 súbory. V prvom (číslo_priezvisko.doc) bude vypracovaný 1. a 2. bod zadania. V druhom súbore (číslo_priezvisko.pas) bude vypracovaný 3. bod zadania.

• Zadanie z Pascalu pozostáva z dvoch častí - samotného programu
a slovného popisu riesenia, vrátane popisu pouzitých premenných
• Odovzdávajú sa dva súbory, zdrojový kod (súbor PAS) a popis (súbor DOC)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.100.–
Mandynka0
Duch
13. 5. 2008   #2
-
0
-

To Mandynka :
priloha!

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.100.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 5. 2008   #3
-
0
-

...známý mi to vypracoval, vy to po něm dořešte a já si pak dojdu pro zápočet... tomu říkám dělba práce :smile6:

Něco podobného už jsem kdysi řešil: http://mircosoft.ic.cz/texty/vety.htm, vyber si z toho, co potřebuješ.
Na rozbalení toho zadání tu zrovna nemám RAR, takže později.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.160.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
13. 5. 2008   #4
-
0
-

Ahoj, byl bych moc vděčný někomu, kdo by mi udělal tento program (nevím si s tím rady) :
Sestavte program, který určí největší hodnotu z n zadaných čísel a pořadí jejího posledního výskytu.
Díky moc !

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.79.–
Mandynka0
Duch
13. 5. 2008   #5
-
0
-

To Mircosoft :
Ahoj, nie je to az tak celkom fer, ale kedze chodim externe mali sme len 4hodinovy vyklad k celej informatike a z toho dost chabe vysvetlenie programovania, takze s tym mame vsetci problemy. Dost malo by som povedala. Bohuzial ak chcem dalej studovat zivotne prostredie musim tymto prejst, teda plus este skuska, toto je len aby som mohla ist ku skuske. Na vyske to tak chodi, ja pomozem tebe, ty mne. Len velmi tazko by to clovek zvladal sam nie?

Dakujem za link :-) idem na to kuk

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.71.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 5. 2008   #6
-
0
-

Rozbaleno, prohlédnuto, trochu upraveno a zjednodušeno a teoreticky by to teď mělo fungovat:

program vety;

uses crt;
const OddelovaceSlov:set of char=[' ',',','"'];
OddelovaceVet:set of char=['.','?','!'];
Oddelovace=oddelovaceslov+oddelovacevet;
var f:text;
PocetRadku,PocetVet,PocetSlov:integer;
znak,PredchoziZnak:char;
BEGIN
clrscr;
assign(f,'vstup.txt');
reset(f);
pocetradku:=0; pocetvet:=0; pocetslov:=0;
znak:=' ';
while not Eof(f) do
begin
predchoziznak:=znak;
read(f,znak);
if znak in oddelovace and not (predchoziznak in oddelovace) then inc(pocetslov);
if znak in oddelovacevet and not (predchoziznak in oddelovacevet) then inc(pocetvet);
if eoln(f) then begin
inc(pocetradku);
if not (znak in oddelovace) then inc(pocetslov);
end;
end;
close(f);
writeln('Pocet riadkov je: ',pocetradku);
writeln('Pocet viet je: ',pocetvet);
writeln('Pocet slov je: ',pocetslov);
readln;
END.
Otestování už nechám na tobě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý