Jak upravit kód pro zápis a vyhledavaní zaznamů – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak upravit kód pro zápis a vyhledavaní zaznamů – Pascal – Fórum – Programujte.comJak upravit kód pro zápis a vyhledavaní zaznamů – Pascal – Fórum – Programujte.com

JiriVavru0
Návštěvník
13. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím
Na této adrese http://www.trsek.com/pas/telefonje k dispozici aplikace telefon:
Zajímalo by mne,jak by se dala upravit aby se hodnoty zapisovali do samostatneho txt souboru a pomocí nej byli i údaje načítány.

Děkuji za jakýkolliv nápad..

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 5. 2008   #2
-
0
-

Assign, Reset, Readln, Rewrite, Writeln, Close.
Projdi seznam v nějakém cyklu (nejlépe For) a čti/zapisuj z/do souboru každou položku (jméno, číslo...) samostatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
JiriVavru0
Návštěvník
14. 5. 2008   #3
-
0
-

díky za radu,zápis bych ještě jakž takž zvládnul,ale jak pak udělat pomocí cyklu for ten zápis jednotlivých údajů a hlavně,jak an čtení a třídění?Nemohl by jsi tu myšlenku více rozvést?
Jinak velice díky za předchzí odpověď...

Nahlásit jako SPAM
Mircosoft+1
Věrný člen
15. 5. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.160.–
Moje stránka.
JiriVavru0
Návštěvník
15. 5. 2008   #5
-
0
-

Děkuji a když je tam už metoda třídění Bubble sort použita přímo v tom prvně zmiňovaném progaramu,tak jak to vše prosímtě implentovat do sebe..vlastně jedniný problém,co tam je, je v tom že nyní ten program neuchovává data v souboru a já bych potřeboval aby dělal to co dělá teď akorát že do souboru...(doufám že jsem to vysvětlení moc nezamotal:).

PS:
Mě opravdu pascal jako strukt. jazyk díky našemu učiteli moc k srdci nepřirostl takže proto se pořád takto tupě vyptávám..

Nahlásit jako SPAM
Mircosoft+1
Věrný člen
15. 5. 2008   #6
-
0
-

Nějak jsem nepochopil, co máš přesně za problém. Zápis do souboru jsem ti předvedl, jestli to chceš s identifikátory jako jsou v tom programu, tak by to vypadalo takhle:

for p:=1 to poc do begin writeln(soubor,zoznam[p].meno); ...
Jestli máš problém s tím, jak se v tom programu vyznat a kam do něj máš příslušný kód vložit, tak to se ti ani nedivím (žádné komentáře a nic moc přehlednost). Ne že by se mi ho chtělo celý luštit a snažit se ho do detailu pochopit, takže odhaduju zhruba tohle:
- Pole Text rozřiř o 2 položky: čtení a zápis. A hlavně ho přejmenuj (třeba na text2 nebo tak něco a pak to přepiš v celém programu), protože text je označení (typ) pro textový soubor (podobně jako např. file). A textový soubor budeš potřebovat.
- Deklaruj si proměnnou Soubor typu Text (jméno Soubor není nutné, píšu ho jenom kvůli návaznosti na předchozí příklady).
- Podívej se na konec programu:
  ...

end;
until (i=5);
window(1,1,80,25);
textbackground(black);
textcolor(white);
clrscr;
end.
Jestli se nepletu (což je možné), tak ten poslední end nad posledním until ukončuje příkaz case i of..., ve kterém se vyhodnocují povely zadávané z hlavního menu (příkaz case umíš?). Tak před ten end (místo těch tří teček) přidej další dva úseky - čtení a zápis do souboru. Assign(soubor,'neco.txt'); reset nebo rewrite(soubor); čtení nebo zápis - ten cyklus z minula; close(soubor); konec.

Jestli čekáš, až mě přestane bavit vysvětlování a celý program ti napíšu, tak zbytečně ztrácíš čas :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Moje stránka.
JiriVavru0
Návštěvník
16. 5. 2008   #7
-
0
-

Díky zní to celkem srozumitelně,až příjdu ze školy hned se an to podívám a během odpoledne sem dám určitě vědět,k čemu jsem došel...

Nahlásit jako SPAM
JiriVavru0
Návštěvník
20. 5. 2008   #8
-
0
-

Tak jsem se dal do toho a hned ze zacatku problem:po te co jsem prejmenoval to pole text,kvuli tomu,ze je to rezervovane ,posel jsem k problému,že netuším přesně kam přidat ten zápis,měl jsem za zo,že to bude hned na začátku ale proměnná p,je definována až někde na 380 řádku,takže kam by to vlastně mělo přijít,tipuji,že spíše k tomu 380,jelikož tam probíhá výpis do screenu..

Nahlásit jako SPAM
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 5. 2008   #9
-
0
-

To je celkem jedno, kam to přesně dáš. Cílem je někam do toho case (je jedno jestli na začátek, na konec nebo někam doprostřed) přidat výkonný kód pro ukládání a do hlavního menu pár řádků, na kterých bude napsáno, co se má zmáčknout. Zbytek programu může zůstat víceméně bez úprav.

until (ch in ['n','N']);

end;
...třeba tady máš místo...
4:begin
textbackground(blue);window(1,1,80,25);clrscr;
if zpoc>0 then begin

Proměnné p jsou tam dvě. Jedna globální typu integer (deklarovaná hned na začátku programu ve var), která je přístupná kdekoli v programu, a druhá lokální typu real deklarovaná v proceduře open_win, která je přístupná jenom v té proceduře.
Samozřejmě si můžeš deklarovat jakoukoli jinou proměnnou, nemusíš používat zrovna to p.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.160.–
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý