Pripocet k danej casti suboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pripocet k danej casti suboru – PHP – Fórum – Programujte.comPripocet k danej casti suboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 5. 2008   #1
-
0
-

Mam subor.dat , obsah tohto suboru je 0|0|1|0|0|0|0|0|0|0 , a k tej 1 chcem pripocitat 2 tak, aby som nemusel zapisovat:
$zapis = "$rozdel[0]|$rozdel[1]|...";
ale aby som jednoducho pripocital k $rozdel[2] jednotku a to by som zapisal.
Dalo by sa to nejak takto spravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.213.201.–
Santas0
Věrný člen
16. 5. 2008   #2
-
0
-

co tak to explodnut, hodit hodnoty na int, prehnat for cyklom a ak najde 1, tak k nej 1 pripocita?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.55.–
http://psandtner.sk/blog
Orcslayer0
Stálý člen
16. 5. 2008   #3
-
0
-

$bla="0|0|1|0|0";

$bla[4] = $bla[4] + 1;
echo $bla; // output: 0|0|2|0|0

Za předpokladu, že víš, kam přičítat (navíc tohle je do devítky, pak se to začne opakovat). Záleží to samozřejmě na tom, jak přesně chceš, aby to vypadalo - do kolika se bude přičítat (výše zmíněné samo končí na devítce: 9 + 1 = 10 -> bla[4] pak bude "1", následující znak se nepřepíše ani nepřidá), jestli znáš pozici, ke kolika atd... Nejjistější je dle mého explode, cyklus a implode, jak již bylo zmíněno. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
pawlik0
Grafoman
16. 5. 2008   #4
-
0
-

Co toto?

<?php

$retezec = "0|0|1|0|0|0|0|0|0|0";
$novy = '';
$index = 0;
while(isset($retezec[$index])){
if($retezec[$index]=='1')
$novy.=$retezec[$index]+2;
else
$novy.=$retezec[$index];
$index+=1;
}
echo $novy;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 5. 2008   #5
-
0
-

$string = '0|0|1|0|0|0|0|0|0|0';

$string = explode('|', $string);
$string[$key] += 2;
$string = implode('|', $string);
otazka je, jestli chces pripocitavat k urcite dane pozici, nebo vsude tam, kde neco je, v druhem pripade nahrad 3.radek timto
foreach ($string as & $val)

if ($val == '1') $val += 2;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 5. 2008   #6
-
0
-

Vlakno procisteno, zdrzte se prosim offtopic prispevku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pawlik0
Grafoman
16. 5. 2008   #7
-
0
-

To hrach ? Napisu to znovu: Pokud chapu dobre, chce jen k te jednicce pricist 2. V tom pripade by str_replace() melo stacit, nebo mi neco uniklo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
16. 5. 2008   #8
-
0
-

Ze touhle metodou chce pochopitelne ukladat nejake udaje. A co kdyby se tam 1 vyskytla dvakrat?

Ja osobne bych to udelal jako substr(0,$cislo).($str{$cislo}+1).substr($cislo+1,$strlen($str)). To ale bohuzel nepujde, protoze tam mas ty rozdelovace. Pokud bys vzdy presne vedel, ktere cislo hces ziskat, tak je muzes klidne dat pryc a pouzivat akorat substr nebo ty $nazevpromenne{$cisloznaku} (to ziska ze string znak na miste $cisloznaku) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 5. 2008   #9
-
0
-

Dakujem, uz som to vyriesil ako pisal hrach v tom svojom prvom priklade. Ale aj tak vam velmi dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.213.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý