Mám mobila se Symbianem Nokia N-Gage a spokojeně jsem jej téměř dva roky používal. Jenže co se nestalo (nebo spíš, bohužel, stalo):
Chtěl jsem si prozkoušet funkce souborového manažeru FExplorer a hrabal jsem se s ním v adresáři C:/System/. Tu a tam jsem si otevřel nějaký ten soubůrek a prohlédl jej, a zase zavřel. Vypadá to jako naprosto běžná neškodná manipulace, jelikož jsem nic neměnil ani znovu neukládal. Ovšem jakmile jsem zavřel souborový manažer zjistil jsem dosti nepěkné věci. Tak např. aplikace Mail nefunguje - tj. vždy když si chci např. prohlédnout maily, systém vyhodí chybu a z mailů tak nemám nic. Stejně tak jsem jakýkoli pokus změnit profil telefonu shledal neúspěšným -> opět chyba! "No nazdar," řekl jsem si, ale těžkou hlavu jsem si z toho v žádném případě nedělal - od takových případů tu mám přece magickou zkratku pro reset telefonu - *#7370# (tato zkratka vrátí telefon do továrního nastavení). Ihned jsem se jal tuto zkratku aplikovat. Telefon se restartoval, zadal jsem datum, čas a za dvě minutky zase naběhl OS. Vše vypadalo v pohodě, ale to jen do té doby, než jsem se dostal do adresáře se zprávami a uviděl jsem ten sáhodlouhý seznam. Jelikož jsem restart neprováděl poprvé, bylo mi to hned divné - za normálních okolností se při restartu všechna data z telefonu vymažou, ovšem teď mi v telefonu zůstalo vše - zprávy, adresář, aplikace....a chyby:-( . Tímto jsem zjistil, že mi přestal fungovat i reset, kdy se ze záložní paměti typu ROM přeinstaluje systém. Moc dlouho jsem proto neváhal a řekl si, že soubory ze záložní paměti zkopíruji ručně. Avšak to byl poslední hřebíček do rakve mé N-Gage. Potom, co jsem tak učinil, jsem vypl telefon a zase zapl. Nemilé překvapení. Telefon stále jen nabíhá, na displeji je pouze logo Nokia, celý displej tak 3-krát po 10 vteřinách blikne a telefon se vypne. Občas se telefon dokonce při zapnutí začne chovat jako kdyby byl v nabíječce a v pravém horním rohu je vidět ukazatel nabíjení. Stejně tak se čas od času telefonu samo zapne podsvícení (i když s ním nic nedělám).
Nevíte někdo jak provést kompletní restart telefonu? Nenašel jsem žádný zapuštěný čudl nebo něco takového, rozšroubovávat telefon se mi nechtělo. Proto pokud máte někdo podobnou zkušenost, svěřte se prosím.
Fórum › Chytré telefony, komunikátory a jejich OS
Tvrdý reset - jak na to?
necital som to cele ale malo by ti pomoct drzat trojhmat * 3 zelene_tlacitko a pritom zapnut mobil
drzi sa to dost obtiazne, ja som to pred minutou robil (telepatia?) lebo som sa tiez hrabal v systeme a trochu som to pokaslal:D
To Santas : No je zajímavé že se nám synchronně pokazily telefony:-D. Ale předpokládám, že máš asi něco novějšího, protože mi ten postup (trojhmat) nefunguje. Trochu jsem Googlil a našel jsem nemilou informaci o white screen of death: http://en.wikipedia.org/wiki/White_screen_of_death. Takže mi asi nezbude nic jiného, než navštívit servis:-( . Každopádě i tak dík za reakci:-)
mam nokia 6120 classic, len problem bol v tom, ze ja som sa hrabal v tom telefone, zmazal zlozku Private (v nej su rozne dolezite udaje) a skusal som, co to spravi :D, ale toto som necakal, dufal som, ze to bude citat zalohu z romky :(
To Santas : No, to já jsem právě taky doufal že se to načte z ROMky a nenačetlo, tak jsem to zkopčil z té ROMky ručně:-D a to jsem asi neměl dělat, do tý doby ten telefon aspoň trochu fungoval, teď už vůbec:-(
# 8 ИНГ
Z Nokia dávám přednost X71 ( http://www.deviceranking.cz/phone/15450/nokia-x71 )
Moje zkušenost je, že žádný přístroj ani software nelze udělat blbuvzdorné, protože se vždy objeví ještě větší blbec, než se očekávalo a tento blbec přístroj či software poničí.
Žádný telefon není "chytrý", ale každý telefon je v podstatě hloupý hardware se software, který má více či méně chyb. Naprosto stejné to bude zakrátko, až dorazí na trh telefony s umělou inteligencí. Také v tomto případě se zcela jistě najde blb, který vlastní "inteligencí" tyto telefony s umělou inteligencí odrovná.
K základní otázce: tvrdý reset: je to jednoduché - vhodit mobilek do odpadkového kontejneru a zakoupit nový, ještě inteligentnější mobilek, ideálně Made in China s umělou inteligencí :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Reset v poli z DB — založil VelkyBubak
Reset a restart — založil piwolukas
Samovolný reset počítače — založil hlucheucho
[C] Reset ATmega16 v programu? — založil Jirka
JQuery sortable, reset pozic — založil Petr