Problem s opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s opengl – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mojo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 5. 2008   #1
-
0
-

void onDisplay(void)


{
int n,m,jy,dy,a ;
m=0;
n=50;
jy=0;
dy=50;
a=1;

glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT);
while (a<8) {
a=a+1;
glColor3f(0.0f, a, 0.0f);

glBegin(GL_QUADS);
glVertex2i( m, jy);
glVertex2i( n-5, jy);
glVertex2i( n-5, dy);
glVertex2i( m, dy);
glEnd();
m=m+50;
n=n+50;
glFlush();
}}

Toto je moj kod .
Co to ma robit : vykreslit 8 obdlznikov kazdy inej farby
Co to robi : kresly 8 obdlznikov kazdy rovnakej farby

POMOC

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.167.–
Reklama
Reklama
_k_
Duch
16. 5. 2008   #2
-
0
-

Ak si dobre pamatam, tak glColor3f(r,g,b) povazuje 1.0 za maximum. Skus zmenit premennu "a" na float a zvisovat po napr. 0.1

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Wizard0
Stálý člen
16. 5. 2008   #3
-
0
-

bud pouzit float alebo pokial sa nemilim je funkcia glColori(int, int, int) alebo nejak tak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý