Vypis promennych zacinajici na ... s hodnotou ... – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypis promennych zacinajici na ... s hodnotou ... – Pascal – Fórum – Programujte.comVypis promennych zacinajici na ... s hodnotou ... – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

liska11
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
17. 5. 2008   #1
-
0
-

Chtela bych se zeptat jak udelam mam treba 10 jidel a chci napsat co uz sem jedla a kolikrat k tomu se do promenne xxx pricte jednicka jak udelam aby mi to potom ty jidla vypsalo podle tech hodnot od nejvetsiho?
Napadlo me ze budu mit u kazdyho jidla hodnotu xxx1 a dalsiho xxx2... a potom nak vypisu vsechny promene zacinajici na xxx od nejvetsiho ale vubec nevim jak to mam udelat dik moc za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.160.–
midin0
Věrný člen
17. 5. 2008   #2
-
0
-

Přečti si problematiku polí v Pascalu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.229.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Laaca0
Stálý člen
18. 5. 2008   #3
-
0
-

Doporučuju tuhle strukturu:

var jidlo:array[1..10] of record nazev:string;pocet:byte;end;

Na začátku programu vynuluješ počítadlo:
for i:=1 to 10 do jidlo[i].pocet:=0;

Jestli chceš, tak můžeš definovat názvy jídel:
jidlo[1].nazev:='zemlbaba';jidlo[2].nazev:='borsc';....


No, a pak při snězení daného jídla přičteš jeho hodnotu Pocet
jidlo[n].pocet:=jidlo[n].pocet+1;

nebo to lze napsat poněkud úsporněji:
inc(jidlo[n].pocet);

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý