Nefunkční události – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunkční události – .NET – Fórum – Programujte.comNefunkční události – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jenoc0
Newbie
18. 5. 2008   #1
-
0
-

Mám konstruktor s vlastnostmy formuláře a tlačítka...dále mám událost při kliknutí na tlačítko a událost při stisku klávesy. Asi takhle:

using System;

using System.IO;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsApplication1

{
public class Formular : Form

{
public Formular()
{

Button tlacitko = new Button();
tlacitko.Text = "Klik";
tlacitko.Location = new Point(20, 20);
tlacitko.Parent = this;
tlacitko.Click += new EventHandler(tlacitko_Click);
Text = "Zkouska";

}

protected override void OnKeyDown(KeyEventArgs e)

{

FileInfo fi = new FileInfo("Log.txt");//instance třídy FileInfo
StreamWriter sw = fi.AppendText();//zapisovač...na konec souboru přidá údaje; sw - název zapisovače
sw.Write(e.KeyData + ", ");//na konec souboru zapíšu kód stisknuté klávesy
sw.Close();//uvolním prostředky zapisovače
}

private void tlacitko_Click(object sender, EventArgs e)

{
//nějaký kód

}

static void Main()
{

Application.Run(new Formular());

}
}
}



Ovšem zapisování do souboru nefunguje - pokud odstraním:

Button tlacitko = new Button();

tlacitko.Text = "Klik";
tlacitko.Location = new Point(20, 20);
tlacitko.Parent = this;
tlacitko.Click += new EventHandler(tlacitko_Click);




vše funguje....Kde dělám chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
18. 5. 2008   #2
-
0
-

Ahoj,
chyba je mezi klávesnicí a židlí. Nemůže to být náhodou tím, že to tlačítko (pokud tam je) má focus a nemůže tedy dojít k vyvolání události KeyDown u formuláře? Co myslíš?

Zkoušels prohledat vlastnosti formuláře, jestli tam náhodou není něco jako KeyPreview?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jenoc0
Newbie
18. 5. 2008   #3
-
0
-

To djanosik : I když zkouším jen script, co jsem uvedl nahoře, tak to nejde - to je celý kód. Nevím tedy kde ještě hledat chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
jenoc0
Newbie
19. 5. 2008   #4
-
0
-

Tak se ještě zeptám. Když mám napsáno:

cntl je instance třídy odvozené z Control


Jak bude vypadat ta instance třídy? Jak se to napíše?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Tchibo0
Návštěvník
6. 6. 2008   #5
-
0
-

cely to bude slapat pokud se do konstruktoru prida

this.KeyPreview = true;

To djanosik : nevim jestli tam ma vlasnosti formulare pokud to delal jako prazdnej projekt

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
6. 6. 2008   #6
-
0
-

To Tchibo : Pokud tam má formulář, má tam i jeho vlastnosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tchibo0
Návštěvník
6. 6. 2008   #7
-
0
-

To djanosik : ja sem si stim dneska hral .... a dal sem si vytvorit novej projek a nemel sem to tam ze ... akorad sem si zkopiroval kod .... kdyz si nedam primo Aplikace pro windows tak mi tam neskoci navrh ani nic podobnyho.....
je fakt ze spis pouzivam sharpdevelop .... a obcas Visual studio a tam si nejsem jistej jak to je

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

C# události — založil Wabbit

Události — založil XP

Udalosti v C# — založil jirkab

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý