Prosím o vysvětlení pár řádků. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prosím o vysvětlení pár řádků. – C / C++ – Fórum – Programujte.comProsím o vysvětlení pár řádků. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BT
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval jsem funkci která by ověřovala vstup od uživatele (aby šli vložit jen čísla) nakonec jsem to vyřešil touto funkcí (našel jsem někde na netu). Ale potřeboval bych to vysvětlit, jak kdybyste to měli říkat někomu kdo c++ nerozumí. Potřebuju to do školy, mám mluvit o mé prácí (celkem jednoduchá) a právě tomuto moc nerozumím. konkrétně co přesně dělé clear a get a taky proč je na začátku vykřičník. jsem opravdu začátečník, doufám že někdo pomůžete. Docela to spěchá... děkuji

float valid()
{

while (!(cin >> numb))
{
cin.clear();//vymazání chybového příznaku
while(cin.get() != '\n');// odstranění nevhodného vstupu
cout << "Chybna hodnota, opakujte zadani: ";
}

return numb;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
18. 5. 2008   #2
-
0
-

Tok cin obsahuje automatické přetypování na typ bool, false pokud vstup byl špatně načten (v tomto případě do čísla uživatel zadal např. písmena) a jelikož while vykonává tělo, dokud je podmínka pravdivá a ty chceš aby se tělo opakovalo, dokud nedostaneš správnou hodnotu(to je k tomu vykřičníku - logická negace – vrací opačnou hodnotu). cin.clear() vymaže z cin chybový stav, který se tam dostal špatnou hodnotou (dokud toto neuděláš, nemůžeš z cin načítat). cin.get() přečte následující znak, a ty načítáš znaky a zahazuješ je, dokud nenarazíš na nový řádek, to proto, protože cin při špatném vstupu vstup nechá vstup ve frontě (prostě by se načetl zase špatný vstup a byla by to nekonečná smyčka)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
bt
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 5. 2008   #3
-
0
-

moc jsi mi pomohl. dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 148 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý