HTML mail – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML mail – PHP – Fórum – Programujte.comHTML mail – PHP – Fórum – Programujte.com

 

JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, pokouším se poslat html mail. Hledal jsem na netu jak a co udělat, no html mi to bere, ale stylovat se mi to nechce... tady ten kod používám.

<?php

$send = $HTTP_POST_VARS["email"]; // obsah pole odesilatel se ulozi do promenne $send
$sub = "Žádost o přijetí do FKJ od " . $HTTP_POST_VARS["jmeno"] . " " . $HTTP_POST_VARS["prijmeni"]; // obsah pole predmet se ulozi do promenne $sub

$msg .= '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">';
$msg .= "<html><head><meta http-equiv='content-type' content='text/html;charset=iso-8859-2'></head><body>";
$msg .= "Žádost o přijetí do fotoklubu od " . $HTTP_POST_VARS["jmeno"] . " " . $HTTP_POST_VARS["prijmeni"] . "<br><br>";
$msg .= '<h3 style="color:#ff0000;">Osobní informace</h3>';
$msg .= "<strong>Jméno:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["jmeno"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Příjmení:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["prijmeni"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Narozen:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["narozen"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Bydliště:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["bydliste"] . "<br><br>";
$msg .= '<h3 style="color=#ffff00;">Kontakty</h3>';
$msg .= "<strong style='color:#ff0000;'>E-mail:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["email"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Icq:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["icq"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Jabber:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["jabber"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Msn:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["msn"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Další:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["dalsi"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Web:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["www"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Odkdy fotí:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["odkdy"] . "<br><br>";
$msg .= "<h3 style='color:#ff0000;'>Podrobnější informace</h3>";
$msg .= "<strong>Pár informací o mě:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["ome"] . "<br>";
$msg .= "<strong>Výbava:</strong> " . $HTTP_POST_VARS["vybava"] . "<br>";
$msg .= "</body></html>";

$headers = "From: <".$send.">\n";
$headers .= "X-Priority: 2\n"; // priorita e-mailu - 1 - nejvyssi, 2 - normalni, 3 - nizka
$headers .= "X-Mailer: Lwq's e-mailing engine\n"; // jmeno odesilaciho skriptu - bude v zdrojovem kodu zpravy
$headers .= "Return-Path: <".$send.">\n"; // e-mail, kam prijde e-mail, kdyz na e-mail z toho formulare clovek odpovi
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=windows-1250\n"; // kodovani diakritiky - zalezi na souboru, kde je formular - muze byt windows-1250 ci iso-8859-2 - proste dle souboru, kde je form
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n"; // kodovani prenosu e-mailu - toto odpovida textu ci html e-mailu. Pro e-mail s prilohou sem patri neco jineho a je to slozitejsi.

$e_mail = "malyhonza@centrum.cz, honza1986@centrum.cz,"; // e-mail kam prijde e-mail odeslany z formulare - adresy se oddeluji carkami - neco@neco.cz, neco@neco.com, neco@neco.info

$e_mail_send = @Mail($e_mail, $sub, $msg, $headers); // vlastni odesilani e-mailu. Mail("e-mail_urceni@neco.cz", "predmet", "zprava", "hlavicky e-mailu");

/*
jeste muzes podminkou if otestovat, zda se e-mail podarilo odeslat, ale muzes to i vynechat ...
jinak stav zda se to podarilo je v promenne $e_mail_send, prikaz je pak tedy
*/
if ($e_mail_send)
{
echo '
<p>Podařilo se</p>';
}
else
{
echo '<p>Nepodařilo se</p>';
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
DragonBehemont0
Super člen
19. 5. 2008   #2
-
0
-

To JMM : Já jsem normálně využíval CSS styly a fungovalo to, ale problém byl u webmailů (seznam, centrum, atd.). Pokud měl adresát Outlook, tak vše fungovalo normálně - včetně stylů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
19. 5. 2008   #3
-
0
-

To DragonBehemont : no já to otvírám v Outlook Express, ale styly nejdou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
curo0
Newbie
21. 5. 2008   #4
-
0
-

Chybí ti v hlavičce

$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";

(testováno v Outloku 2007)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 5. 2008   #5
-
0
-

To curo : pls... napsal by jsi mi z toho co mám nějakou ukázku? Mě to stále nejde :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
curo0
Newbie
21. 5. 2008   #6
-
0
-

Tohle jsem pustil na localhostu a v Outloku 2007 to bylo formátovaný pomocí html...

<?php


// Následující deklarace proměnných je pro testování bez formuláře

$jmeno = "1";
$prijmeni = "1";
$narozen = "1";
$bydliste = "1";
$email = "1";
$icq = "1";
$jabber = "1";
$msn = "1";
$dalsi = "1";
$www = "1";
$odkdy = "1";
$ome = "1";
$vybava = "1";

$send = "ja@neco.cz"; // obsah pole odesilatel se ulozi do promenne $send
$sub = "Žádost o přijetí­ do FKJ od " . $jmeno . " " . $prijmeni; // obsah pole predmet se ulozi do promenne $sub

$msg = '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">';
$msg .= "<html><head><meta http-equiv='content-type' content='text/html;charset=iso-8859-2'></head><body>";
$msg .= "Žádost o přijetí­ do fotoklubu od " . $jmeno . " " . $prijmeni . "<br><br>";
$msg .= '<h3 style="color:#ff0000;">Osobní­ informace</h3>';
$msg .= "<strong>Jméno:</strong> " . $jmeno . "<br>";
$msg .= "<strong>Pří­jmení­:</strong> " . $prijmeni . "<br>";
$msg .= "<strong>Narozen:</strong> " . $narozen . "<br>";
$msg .= "<strong>Bydliště›:</strong> " . $bydliste . "<br><br>";
$msg .= '<h3 style="color=#ffff00;">Kontakty</h3>';
$msg .= "<strong style='color:#ff0000;'>E-mail:</strong> " . $email . "<br>";
$msg .= "<strong>Icq:</strong> " . $icq . "<br>";
$msg .= "<strong>Jabber:</strong> " . $jabber . "<br>";
$msg .= "<strong>Msn:</strong> " . $msn . "<br>";
$msg .= "<strong>Další­:</strong> " . $dalsi . "<br>";
$msg .= "<strong>Web:</strong> " . $www . "<br>";
$msg .= "<strong>Odkdy fotí­:</strong> " . $odkdy . "<br><br>";
$msg .= "<h3 style='color:#ff0000;'>Podrobnější­ informace</h3>";
$msg .= "<strong>Pár informací­ o mě:</strong> " . $ome . "<br>";
$msg .= "<strong>Výbava:</strong> " . $vybava . "<br>";
$msg .= "</body></html>";

$headers = "From: <".$send.">\n";
$headers .= "X-Priority: 2\n"; // priorita e-mailu - 1 - nejvyssi, 2 - normalni, 3 - nizka
$headers .= "X-Mailer: Lwq's e-mailing engine\n"; // jmeno odesilaciho skriptu - bude v zdrojovem kodu zpravy
$headers .= "Return-Path: <".$send.">\n"; // e-mail, kam prijde e-mail, kdyz na e-mail z toho formulare clovek odpovi
$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n"; // kodovani prenosu e-mailu - toto odpovida textu ci html e-mailu. Pro e-mail s prilohou sem patri neco jineho a je to slozitejsi.

$e_mail = "tvuj@e-mail.tld"; // e-mail kam prijde e-mail odeslany z formulare - adresy se oddeluji carkami - neco@neco.cz, neco@neco.com, neco@neco.info

$e_mail_send = @Mail($e_mail, $sub, $msg, $headers); // vlastni odesilani e-mailu. Mail("e-mail_urceni@neco.cz", "predmet", "zprava", "hlavicky e-mailu");

/*
jeste muzes podminkou if otestovat, zda se e-mail podarilo odeslat, ale muzes to i vynechat ...
jinak stav zda se to podarilo je v promenne $e_mail_send, prikaz je pak tedy
*/
if ($e_mail_send)

{
echo '
<p>Podařilo se</p>';
}
else
{
echo '<p>Nepodařilo se</p>';
}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 5. 2008   #7
-
0
-

To curo : tak nevim... mě to na Outlook Express 6 (2004) ani na Centrum.cz prostě nejde barevně... je někde na netu návod jak dělat html email?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
curo0
Newbie
21. 5. 2008   #8
-
0
-

To JMM : Tak třeba na php.net v komentářích pro funkci mail();

Cituji 4# ukázku

<?php

// multiple recipients
$to = 'aidan@example.com' . ', '; // note the comma
$to .= 'wez@example.com';

// subject
$subject = 'Birthday Reminders for August';

// message
$message = '
<html>
<head>
<title>Birthday Reminders for August</title>
</head>
<body>
<p>Here are the birthdays upcoming in August!</p>
<table>
<tr>
<th>Person</th><th>Day</th><th>Month</th><th>Year</th>
</tr>
<tr>
<td>Joe</td><td>3rd</td><td>August</td><td>1970</td>
</tr>
<tr>
<td>Sally</td><td>17th</td><td>August</td><td>1973</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
';

// To send HTML mail, the Content-type header must be set
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

// Additional headers
$headers .= 'To: Mary <mary@example.com>, Kelly <kelly@example.com>' . "\r\n";
$headers .= 'From: Birthday Reminder <birthday@example.com>' . "\r\n";
$headers .= 'Cc: birthdayarchive@example.com' . "\r\n";
$headers .= 'Bcc: birthdaycheck@example.com' . "\r\n";

// Mail it
mail($to, $subject, $message, $headers);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 5. 2008   #9
-
0
-

hmm ten příklad od php.net mi jde... ale moje prostě ne... nechápu... pomalu to začínám vzdávat :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
curo0
Newbie
22. 5. 2008   #10
-
0
-

Tak jsem to otestoval i na Centrum.cz a e-mail také fungoval. (Původní verzi s tou úpravou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý