Php gd knihovna - čeština – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php gd knihovna - čeština – PHP – Fórum – Programujte.comPhp gd knihovna - čeština – PHP – Fórum – Programujte.com

 

paja
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
19. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravim.
Pokousim se rozchodit cestinu v gd knigone,ale nedari se mit to :(
<?php

$width=250;
$height=400;
$im = imagecreate($height, $width);

$bg = imagecolorallocate($im, 240, 240, 240);
$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);

imagestring($im, 5, 2, 5, "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ", $textcolor); //nazev grafu

header("Content-type: image/png");
imagepng($im);

?>


vypise nesmysly :(

Nevedel by nekdo jak na to?

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.182.–
DragonBehemont0
Super člen
19. 5. 2008   #2
-
0
-

To paja : Nepoužívej imagestring(), ale imagettftext():



<?php
$width=250;
$height=400;
$im = imagecreate($height, $width);

$bg = imagecolorallocate($im, 240, 240, 240);
$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
$font = 'arial.ttf';

imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $textcolor, $font, "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ");

header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
?>


více info na http://de3.php.net/manual/en/function.imagettftext.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
19. 5. 2008   #3
-
0
-

To paja : Ještě pro vysvětlení. Funkce imagestring nevyužívá s původním nastavení font s českými znaky. Leda by sis na stránce

http://www.devtrolls.com/gdf_fonts/fonts.html?p1
našel český font (zatím tam žádný není), a pak jej pomocí funkce imageloadfont() http://de.php.net/manual/en/function.imageloadfont.php nahrál do GD knihovny. Ukazatel na tento font by si potom použil ve funkci imagestring() na druhé pozici, viz. kód.



<?php
$font = imageloadfont('bmreceipt.gdf');
$fontWidth = imagefontwidth($font);
$fontHeight = imagefontheight($font);
$text = "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ";
$im = imagecreate(strlen($text) * $fontWidth, $fontHeight);
$bgColor = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$fgColor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
imagestring($im, $font, 0, 0, $text, $fgColor);
header('Content-Type: image/png');
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
paja
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
19. 5. 2008   #4
-
0
-

To DragonBehemont :

Stahl jsem si z adresy http://www.consumer.gov/ncpw1999/files/arial.ttf
a ulozil do stejneho adresare na serveru jako mam php soubor pro vygenerovani obrazku.Ale pri spusteni program hlasi nasledujici chybu:


Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/ukaztese.cz/gd/test.php on line 11

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/ukaztese.cz/gd/test.php:2) in /var/www/ukaztese.cz/gd/test.php on line 13
�PNG  ��� IHDR�����������i����PLTE������~��,���#IDATh���1��� �Om /��������������1����e ����IEND�B`�

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.182.–
toka0
Stálý člen
19. 5. 2008   #5
-
0
-

To paja : Kod?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
paja
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
19. 5. 2008   #6
-
0
-

toka napsal:
To paja : Kod?!




<?php

$width=250;

$height=400;

$im = imagecreate($height, $width);



$bg = imagecolorallocate($im, 240, 240, 240);

$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);

$font = 'arial.ttf';



imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $textcolor, $font, "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ");



header("Content-type: image/png");

imagepng($im);

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.182.–
DragonBehemont0
Super člen
19. 5. 2008   #7
-
0
-

To paja : a v tom souboru máš pouze tento kód? Nic více tam není? Protože tato chybová hláška znamená, že jsi ze skriptu již něco zaslal na výstup. Nemáš někdo před tím header ještě třeba echo?? A nebo zkus přesunout header("Contentp-type: image/png"); úplně na začátek skriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
19. 5. 2008   #8
-
0
-

To DragonBehemont : teda ne, blbost... to je způsobeno tou chybovou hláškou. Ta hláška, že nemůže otevřít font znamená, že buď neodpovídají názvy souborů (soubor má jinčí název, než je uveden ve skriptu), případně je soubor umístěn jinde, než je ve skriptu určeno. Další možností je to, že někdy skript potřebuje zadat cestu takto "./arial.ttf", nevím proč, ale někdy to pomůže. Můžeš zazipovat celou složku, kde máš uložený tento skript a hodit ji sem jako přílohu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 5. 2008   #9
-
0
-

To DragonBehemont :

Diky za rady. uz to slape. Stacilo
./arial.ttf

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.182.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

PHP a čeština — založil Bre(a)ker

Knihovna GD — založil Michal115

Knihovna — založil Anonymní uživatel

Čeština v C++ — založil Pavel Szabo

Cestina — založil matouch

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý