je možné pomocí nějakeho nepovedeného php skriptu třeba zaseknout celý server a způsobit tak nějakou škodu? Jen tak pro info, jestli mam vůbec se zacit poustet do zkouseni ruznych php veci.
Fórum › PHP
Zaseknutí celého serveru
mam na mysli spíš nějaký nekonečný cyklus či něco podobného..
PHP ma casovy limit, jestli ho nenastavis/nevypnes, tak to zadny skript nenecha pusteny dele jak 30 sekund.
kde se nastavuje/vypíná?
To Anonymní uživatel : Na hostingu to většinout nevypneš, jinak shodit server by mělo jít špatně napsanýma přepisovacíma pravidlama v souboru .htaccess (mod_rewrite)
set_time_limit(0) bud se to provede nebo to vyhodi chybu.
2Anonym: neviem ci chces niekomu zhodit server, alebo si si proste niekde objednal hosting a v podmienkach si videl, ze ak budes extremne vytazovat server tak ta vypnu
ak to druhe, tak by obycajny nekonecny cyklus s timeoutom 30sekund nemal nic spravit
nechci nekomu shodit server, jen se bojim, aby moje pokusne skripty neco neprovedly. Do htaccess se nešáhlo, tak ok.dík
To Anonymní uživatel : Je to možné... špatně napsanou funkcí můžeš shodit server i přes časový limit. Mám to vyzkoušené... mám placený hosting, časový limit 30 sekund... a díky tomu, že jsem špatně napsal jednu funkci spadl celý server. A do 5ti minut jsem měl blobnutou doménu. Tehdy jsem experimentoval s PHP. NAštěstí byl admin vcelku ochotný a pochopil, že to byla jen chyba ve skriptu. Takže takové ty řeči, že to nejde... jde to, ale upřímně, nevím jak se mi to povedlo.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vsechny progrmy zpusobuji zaseknuti pc — založil David
Zaseknuti pri vytvoreni okna — založil tayf
Zaseknutí při přesunu objektu pomocí sleep() — založil Jan Vesely
Delenie celeho AX — založil andy