ahoj,
mam doma jednu straaasne staru knizku Zaciname programovat v jazyce Python, kde sa prebera Python 1.5.
mojou otazkou je, ze co mam robit, aby som si doplnil vedomosti, ktore mi tu chybaju?
lebo serial na webe o nicom novom nehovori, hoci som uz pocul magicke slova, ako "yield", generatory, iteratory(je to nieco take, jak iteratory v STL v C++?), dekoratory, novodobe triedy(tak nejak tusim),...co vsetko mi chyba?
a mojou druhou otazkou je, ze ci ma nejaku perspektivu ucit sa Python 3000, alebo nie...
dakujem;)
Fórum › Python
Diff a patch vedomosti oproti knihe Zaciname Programovat:)
Osobne som sa python učil s tej istej knižky ako ty, a môžem potvrdiť, že aj keď sa jednalo o veľmi starú knihu jej informácie sú vynikajúco rozložené a python sa z nej učí vlastne sám. Čo sa týka pythonu 3000 tak zatiaľ zostávam pri starom.
Můj názor je ten, že teď už můžeš vesele začít programovat, bez iterátorů, yield a dalších specialit se obejdeš. A občas si je můžeš nastudovat z PEPů, dokumentace apod.
Python 3000 mění především pokročilé záležitosti, takže opět bežný programátor zásadní změny nepocítí. Sám doufám, že bude přijat kladně a neskončí v propadlišti dějin (jak jsem někde četl v souvislosti s tím, že ruší zpětnou kompatibilitu).
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů
Podobná vlákna
Sháním knihu Začínáme programovat v jazyce Python — založil adamrox
Využití procesoru - Pavel Pokorný-DirectX začínáme programovat — založil marek321
Porovnani zmen dvou souboru, diff pro win — založil peter
Výhody C oproti C++ — založil PiranhaGreg
Moderátoři diskuze