Includovani - problem s polem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Includovani - problem s polem – PHP – Fórum – Programujte.comIncludovani - problem s polem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Earl Cash0
Věrný člen
21. 5. 2008   #1
-
0
-

zdravim,

mam soubor config.php, ve kterem je pole:

$config["system"]["jmeno"] = "cosiCosi";


pak mam soubor index.php, ktery vypada takto:
require_once("config.php");

include($_GET["strana"].".php");


v souboru test.php to vypada takto:
require_once("config.php");

echo $config["system"]["jmeno"];


kdyz si zobrazim index.php a pres promennou v adrese pridelim hodnotu tak se mi nic nevypise...zkousel jsem si v souboru vytvorit i konstantu a ta funguje uz normalne - vypise se...zkousel jsem ruzne "finty" a jedina, ktera mi funguje je dat na zacatek stranky global $config;...nevim jestli je to nejaka restrikce ci co, ale pekne me to stve..zajimave je ze kdyz vypis pole provedu primo v index.php tak je to v poradku...nevi nekdo co to je? nechci jen slepe psat na zacatek stranky "global"....

za zminku jeste stoji situace, kdy si zobrazim pouze test.php - taktez se hodnota zobrazi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
21. 5. 2008   #2
-
0
-

Globalni promenne jsou viditelne jen v globalni scope. Ty se ji evidentne snazis pouzit v nejake funkci nebo tride, kde defaultne viditelne nejsou. Naopak konstanty jsou superglobalni, takze jsou videt ve vsech scope. Jestli chces pouzit globalni promennou tam, kde to nejde, tak musis pouzit tebou zminene global $promenna, nebo $GLOBAL["promenna"].

Jinak, jestli potrebujes pouzivat tyhle finty, tak se obvykle jedna o chybu navrhu aplikace. Spravne bys vsem funkcim mel vsechno predavat jako paramety nebo jako clenske promenne trid.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Earl Cash0
Věrný člen
22. 5. 2008   #3
-
0
-

diky za informaci..uz jsem to vyresil....pouzivam jednu fci na overeni jestli soubor existuje a pote jej includuje, a tam mi prave chybelo pole predane pres parametry...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Problém s polem — založil Axik

Problém s polem — založil milanbartax

Problém s polem — založil K4BlOs

Problém s polem — založil renet

Problem s polem — založil Tomik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý