Windows v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows v php – PHP – Fórum – Programujte.comWindows v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Kikju0
Duch
22. 5. 2008   #1
-
0
-

čaute, chcem sa spytať, či už niekto nemal skusenosti v php s windowsom, konkretne ma napadlo niečo ako ziskať nazov profilu vo windowse do premennej v php... nepoznate niečo take?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.106.–
Ja som Kto som Kikju som!! Zmysel IE spočíva v stiahnutí FireFoxu...
netman920
Super člen
22. 5. 2008   #2
-
0
-

pochybujem ze sa to da lebo php bezi na strane servera :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
toka0
Stálý člen
22. 5. 2008   #3
-
0
-

Teoreticky by to slo, kdyz by to byl localhost, prakticky to je blbost ;-) I kdyz na tom localu jo... naprogramovat si neco, co to zjisti, neco nizkourovnoveho, v cecku, nebo v pythonu, nebo tak, a pak to skriptu predat, ale i tak, blbost :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
curo0
Newbie
29. 5. 2008   #4
-
0
-

Ve WinXP mi phpinfo ukazuje

USERNAME uzivatel


a

HOMEPATH \Documents and Settings\uzivatel


Takže si to z toho můžeš zjistit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
DragonBehemont0
Super člen
29. 5. 2008   #5
-
0
-

To curo : A zkoušel si to na localhostu, nebo normální webhostingu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
DragonBehemont0
Super člen
29. 5. 2008   #6
-
0
-

To curo : Nerad Ti to říkám, ale to Ti bude fungovat pouze na localhostu, PHP dotaz system() odesílá na server, nikoliv na klienta... takže tohle Ti maximálně vrátí účet ze serveru a ani to není jisté, protože jsou počítače, kde tato proměnná není definována.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tocimanko0
Grafoman
29. 5. 2008   #7
-
0
-

To Curo: Ajaj, máš tu niekoho, kto ti chce vziať tvoju totožnosť :) Ale na teba proste nikto nemá.. :D
To curo : Možno by si mohol stvoriť niečo v pythone alebo céčku ako bolo spomínané, ale neviem o tom, že by existovala nejaká zabudovaná f-cia pre zisťovanie systémových premenných vo windows. PHP bol myslím pôvodne pre Linux only (opravte ma ak sa mýlim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
curo0
Newbie
29. 5. 2008   #8
-
0
-

To DragonBehemont : Viděl jsi někdy jet nějakej webhosting na WinXP ? =)
To Tocimanko : Všiml jsem si toho, když jsem si zaregistroval jeden účet s velkým písmenem a pak se zkoušel přihlásit s malým... A víš že nemůžu ani psát poštu na "Curo" ? napíše to že odesílatel je shodný s příjemcem

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 5. 2008   #9
-
0
-

To curo : A to je chyba :D Mali by sme to napísať Curovi :D
K téme: ako povedal curo, je ti to úplne nanič, lebo takmer všetky hostingové servery fičia na Unixoch a niektoré možno na MS Windows Server (ale aj to je úplne iná technológia - ASP, ASP.NET...), ale tam to nevyužiješ (viď zátvorku pred touto :D )

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
DragonBehemont0
Super člen
29. 5. 2008   #10
-
0
-

To curo : Nechápu, co má společného typ OS s tím, že je PHP serverový skript... ale nevadí. Jen Ti tím chci říct, že jakákoliv funkce, která v pracuje s konzolí/MS-DOS, tak pracuje se systémem na serveru, nikoliv na straně klienta. A neboj, nejsem tak blbý, abych si myslel, že některý webhosting jede na WinXP, ale snažím se jen počítat se všemi možnostmi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Prog.0
Věrný člen
29. 5. 2008   #11
-
0
-

To ALL:
Sa mi páči ako tu riešite a riešite... Kto vie čo sa Kikju vlastne pýtal...

To Kikju : používaš php ako CLI vo windowse? Lebo asi len vtedy by ta otázka dávala zmysel. Alebo na tom php nepáchaš žiadne násilie a máš ho na server-side scriptovanie? Ale vtedy si neviem predstaviť, čo chceš zisťovať? Profil vo windowse užívaťeľa, ktorý navštevuje tvoju stránku? Alebo máš fakticky web na winXP a chceš zistiť profil na danom "serveri"

...hej a čo ten profil vo windowse vlastne je? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #12
-
0
-

Lidi zapomeňte na PHP, takový primitivní jazyk. ASP.NET je ta správná volba.

K tématu: To co chceš nejde, v PHP ne!!!
Na tohle má funkce C#, takže kdyby si to dělal v ASP.NET tak ti to pújde(možná) ;-). Linux jde stejně do hajzlu, tvrdě ho válcujou Visty a Windows Server 2008. :smile7:

Dobře ti radím, začni studovat ASP.NET.

PS: Nechci vyvolat flame, takže se s nikím na téma Windows vs. Linux nebavím. :smile2: :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
29. 5. 2008   #13
-
0
-

To petrl : Pokud nechceš vyvolávat flame, nepřidávej příspěvky, které ho vyvolávají. Podle tebe je PHP primitivní jazyk? Tak se koukej naučit ten nejprimitivnější, tj. mateřský - píše se půjde, ne pújde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #14
-
0
-

To Kobi : a sorry to jak píšu deseti tak mi se mi občas posune prstoklad ;-), díky za upozornění.

ANO PHP je primitivní jazyk i OOP stojí za dvě věci. A čeština :smile5: :smile6: ta je pro mě hard :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Prog.0
Věrný člen
29. 5. 2008   #15
-
0
-

heh, sa mi pači, že človek, čo hádže viac smajlov ako argumentov ma pri nicku uvedené "redaktor", kam to programujte speje...

Dnes mám dobrú dáladu, poďme flameovať !!! (skôr než to tu zalockuju)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #16
-
0
-

To Prog. : Osuzuju ze svých skušeností, v PHP se nepovažuji za profíka, ale ne za naprostého začáečníka. Mluvím ze skušeností vývojářů .NET, s kterými sem měl tu čest. Možná se PHP zlepší až vyjde verze 6, ale začínám s C# a ASP.NET a dovolím si tvrdit PHP je opravdu primitivní jazyk.

Mimochodem, OOP v PHP 5 není opravdové OOP, které je známe z vyšších programovacích jazyků jako C#, Java. A každý programátor C# nebo Javy mi musí dát za pravdu. PHP je primitivní jazyk, už jen proto že to není programovací jazyk, ale jazyk scriptovací.

Další věc kterou ti zde uvedu, kde má phapko vícevrstvé programování(a neargumentuj že verze 6 ho má, jestli ještě nevíš tak ta je ve fázi vývoje). Teď opravte mě jestli se mílím. V PHP mi chybí věci jako jsou delegáti. No co chceš ještě dodat?

A aby si nikdo nemyslel, psaní stránek v PHP není programování. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #17
-
0
-

To Kikju : Opravdum to nejde, v samotném PHP ne!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Tocimanko0
Grafoman
29. 5. 2008   #18
-
0
-

To petrl : Ty si looser :D V PHP vytvoríš akékoľvek požadované webové aplikácie a pokrýva snáď všetko, čo si vo svete tvorby webstránok môžeš zmyslieť. Napr. i tento portál je založený na PHP vrátane subprojektov ako je CuroBot a mnooooožstvo iných kvalitných a rozsiahlych vecí.

Navyše PHP je opensource produkt, preto je menšia pravdepodobnosť, že tam bude nejaká napadnuteľná chyba, lebo kód môže zhliadnuť obrovské množstvo ľudí a preto si to vývojári nemôžu dovoliť. Proste klásť ASP.NET na úroveň vyššiu ako PHP je nezmysel. Všetko má svoje výhody, ale i nevýhody. Tak by som držal hubu a nevyvolával flame ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #19
-
0
-

To Tocimanko : Debile, ASP.NET není jazyk výš, ale způsob tvorby webových aplikací za pomoci C#, Visual Bacisu..., Loser seš ty PHP zdaleka nesahá ani po kotník C#, pubertální vole zkus místo žvanění ASP.NET a pak něco povídej :smile7:
No tehle portál na tom založený může být, ale stejně PHP je furt primitivní jazyk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Tocimanko0
Grafoman
29. 5. 2008   #20
-
0
-

To petrl : Viem veľmi dobre, čo je ASP.NET. Nič také, že je to jazyk som nepovedal. Nauč sa čítať... Sám som bol veľmi dlhý čas ponorený do .NET a programoval som vo VB.NET (a vyskúšal som i technológiu ASP.NET).

No tehle portál na tom založený může být, ale stejně PHP je furt primitivní jazyk.


Primitívny si tu len ty, lebo si zrejme typ človeka, ktorý do neba vyvyšuje niečo, s čím pracuje a o čom počul veľa dobrých vecí a všetko ostatné je zásadne primitívne a sprosté... Nechápem, že niekto ako ty môže mať status redaktora. Hamba.

pubertální vole


Ty si očividne tiež nedospel... Myslím, že hádať sa s tebou je strata času. Svoje tvrdenia nemôžeš nijak podložiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý