Jednoduché odeslání dat a následné vypsání – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduché odeslání dat a následné vypsání – PHP – Fórum – Programujte.comJednoduché odeslání dat a následné vypsání – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Form
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 5. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,´jak docílím toho, aby se mi z formuláře

<form action=seznam.php method=get>

<font color=red>Jablko</font> <br>


<input type="text" name="text" value="Zadejte jméno kupujícího" onclick="if(this.value=='Zadejte jméno kupujícího') {this.value=''}"/>


Data odeslala do nějaké proměnné do stránky seznam.php a následně opět z té stránky přidaly do tabulky
<table border=1>

<tr>
<th bgcolor=yellow >Věc:</th> <th bgcolor=yellow text=blue>Kupující</th>
</tr>
<tr>
<td>Jablko</td> <td>- zde bude jméno kupujícího zadaného z formuláře -</td>
</tr>


Díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.230.–
Form
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 5. 2008   #2
-
0
-

Nebo šlo by to všechno řešit v rámci jedné stránky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.230.–
Sajmi0
Newbie
23. 5. 2008   #3
-
0
-

použij globální proměnnou $_POST:



<table border=1>

<tr>

<th bgcolor=yellow >Věc:</th> <th bgcolor=yellow text=blue>Kupující</th>

</tr>

<tr>

<td>Jablko</td> <td><?php echo $_POST['text']; /* chtělo by to lepší název toho inputu, třeba kupujici */?></td>

</tr>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.171.–
Form
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 5. 2008   #4
-
0
-

To Sajmi :

A když těch řádků bude víc?

<form method="post" action="zpracuj.php"> 

Jablko: <input name="jablko"> <input type="Submit" name="odesli">
</form>



<form method="post" action="zpracuj.php">
Hruška: <input name="hruska"> <input type="Submit" name="odesli">
</form>



A následně zpracuj.php

<h2>Seznam věcí</h2>

Zde se nachází seznam věcí.
<table border=1>
<tr>
<th bgcolor=yellow >Věc:</th> <th bgcolor=yellow text=blue>Kupující</th>
</tr>
<tr>
<td>Jablko</td> <td><? echo $_REQUEST ["jablko"]?></td>
</tr>
<tr>
<td>Hruška</td> <td><? echo $_REQUEST ["hruska"]?></td>
</tr>


Jak udělám to, aby mi zde uložené údaje zůstaly? Protože když zadám jablko ->uloží se, zadám hrušku uloží se, ale jablko už tam nebude.
Možná nějak do proměnných, ale jak do proměnné uložit požadovanou hodnotu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.230.–
new_POPE
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
28. 5. 2008   #5
-
0
-

To Form : Z toho kodu mi nie je jasne co vlaste potrebujes?

Potrebujes zobrazit nejake hodnoty z odoslaneho form do tabulky ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.184.–
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #6
-
0
-

Zdravym. Ked posielas data formularom na nejaky action="xxx" tak napr <input type="text" name ="Meno" value="">
tak su tri sposoby ako ich prijmes. Zalezi od method="post alebo get". Pokial ti je jedno ci je to posielane get alebo post tak pouzi $_REQUEST["Meno"] kde meno je retazec v polozke name="Meno". Takto univerzalne prijmes aj post aj get. Toto je vhodne naprilkad ked zacinas s programom posielas vsetko get aby si videl ake premene s akymi hodnotami posielas. Po dokonceni programu mozes urcite premene (citlive na data) posielat metodov post a nemusis nic prepisovat. Pokial to chces rozlisovat tak to co sa posiela get sa prijme v subore $_GET["meno v polozke name="xxx" "] pokial post tak $_POST["meno v polozke name="xxx""]. Hlavne dodrzuj velke pismena inak ti to nebude fungovat.

Tip: Pokial chces aby ti formular posilelal data sam na seba staci action="" je to dobre vtedy ked zo suboru budes vyrabat podobny subor nemusis prepisova na vsetkych formoch parameter action.
Dufam ze som pomohol. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý